Søte, saftige og syndig gode…
Det ser ut som et brød….
Det ER ikke et brød…..det er hvetelengder….
Og det smaker himmelsk!
Jeg smurte litt smør på en….men de smaker like godt uten.
Eller med litt brunost….det tror jeg blir godt.
Hvetelengder.
25 g gjær, fersk
2,5 dl melk, lunken
100 g smør, smeltet
1/2 ts salt
1 dl sukker
1 egg
ca 7-8 dl hvetemel
1 dl smør (godt smør, gjerne kvitseidsmør)
1 dl sukker
Egg til pensling
perlesukker
Bland alle ingrediensene til deigen og la den knas i kjøkkenmaskin minst 8 minutter.
Deigen skal være på grensen til klisset.
Hev en 30-60 min tildekket.
Kjevle ut til 2 rektangler,
smør med smør og strø på sukker.
Rull sammen rektanglene, og vri pølsene før du legger dem i to smurte brødformer.
Gjerne med en bit bakepapir i bunn.
Etterhev i 30 minutter, tildekket.
Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker.
Stek på 225* ca 25-30 minutter
Ta brødet ut av formen. Løsne litt i kantene om sukkeret har fått det til å sitte fast,
ellers skal det være enkelt å få løst.
Avkjøl på rist.
Når brødet er avkjølt, skjæres det i skiver og nytes…
Supergodt!
#oppskrift #hvetelengde #hvetebakst #hjemmebakt #hvetedeig #gjærdeig #kake
Følg meg på instagram:https://www.instagram.com/minmatgaleverden/
Og på fb: Min Matgale Verden