Kavringer er kjekt å ha i brødboksen.
Og de kan brukes til så mye.
Grei å ha når du er tom for brød….
Eller hvis du vil lage deg litt Gresk Dakos….
Fullkornskavringer.
25 g gjær
3 dl lettmelk, lunken
0,5 rapsolje
1 ss sukker
1 ts salt
7-8 dl fullkornshvetemel (eks fibra)
1/2 ts hjortesalt
Bland alt og la maskinen elte deigen 8-10 min.
Heves 1 time tildekket.
Trilll så boller på melet bakebord, men ikke bruk mer mel enn nødvendig.
Ca 15 boller
Sett til etterheving ca 35 minutter.
Varm ovnen til 250*, og stek dem i ca 8 minutter.
Avkjøl på rist
Stikk gaffelen i hvert rundstykke rundt hele kanten og del dem i to.
Legg med snittsiden opp på to bakeplater, og tørk dem i ovnen,
80-100* i 2-3 timer, med ovnsdøren på gløtt!!
La dem avkjøle helt på rist,
Oppbevares i kakeboks, ganske lenge faktisk!
Oppskriften på Dakos kommer snart….
Minner fra en sommer….
Da jeg faktisk rett som det var (eller hver dag) spiste litt Dakos til frokost.
#kavring #oppskrift #fullkorn #dakos #hjemmelaget