Vi spiser mer og mer lam og får her hjemme.
Jeg har for eksempel fått helt diller på Indiske smaker og lammekjøtt.
Her skal du få en oppskrift fra 2012,
på en veldig god gryte med lam!
Vi er ikke noen stor-spisere på lam i Bakkely,
men denne lammegryten fikk virkelig ben å gå på….
Og som det ofte er med lam,
den smakte nesten enda bedre to dager etter!!
Fantastisk mørt kjøtt i en sødmefylt saus…
Langkokt middag med mye smak!
Jeg kjøpte en lamme-bog,
Gubben beinet den ut og jeg kokte kraft.
I kraften puttet jeg løk, gulrot, sellerirot og laubærblad
Grønnsakene og beina freser jeg lett i litt olje før jeg putter dem i gryta.
Dette gjør at smakene kommer bedre fram.
La kraften koke opp, og så stå og syde rett under kokepunktet i flere timer.
Skum av skummet som legger seg på toppen.
Dette er avfallstoffer som går rett i bosset!
Sil kraften gjennom et klede for en klarere kraft.
Nå er du klar til å lage gryte med LAM
Lammegryte alà Bakkely!
Ca 600 g lammekjøtt, bog, i biter
1 pastinakk
3-4 sjalottløk
2 små gulrøtter
3-4 sopp
2 dl kremfløte
1,5 dl eplemost/hvitvin
3 dl kraft
salt og pepper
ca 2ss soyasaus
Olje til steking, + ca 2 ss hvetemel
Marinade:
2 små kvaster rosmarin
3 fedd hvitløk
2 ss olje
2 ss mykt smør
2 ts cumin
1,5 ts kajennepepper
Bland sammen marinaden, rasp hvitløken, gjerne på et garlic card,
legg kjøttet i og gni marinaden godt inn.
La stå på kjøkkenbenken 1 time eller mer.
Dryss litt mel (ca 2 ss) over kjøttet og stek det kjapt i litt olje.
Det skal bare bli brunt. Legg i en gryte.
Fres grønnsakene i samme panne med litt olje.
Ha alt i gryten, få med all stekesjyen.
Hell i kraft, eplemost og fløte
Kok opp og skum av!
La gryten småkoke på svak varme til kjøttet er mørt.
1-3 timer.
Smak til med salt, pepper, sukker og soya.
Server med ris og brokkoli.
Nydelig gryte med himmelsk god saus….
#lam #gryte #oppskrift