Høstboller
Litt sunnere,
og med veldig god smak.
Skillingsboller
Skillingsboller er nesten det beste som finnes,
og disse kan nytes en helt vanlig onsdag,
med (litt) god samvittighet,
de inneholder nemlig både havrekli og gulrot!
Skillingsbollene får litt mer tyggemotstand fra havrekli,
men smaker like fullt fantastisk godt!
Gulroten gir bollene fin farge…
Høstboller.
liten porsjon, ca 10 boller
1 mellomstor gulrot, finrevet
25 g gjær
2 dl lunken melk
1/2 dl sukker (kan minskes)
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
25 g smeltet smør
1 dl havrekli
ca 7,5 dl hvetemel
Smør, kanel og sukker
Bland alt i kjøkkenmaskinen, hold igjen noen dl av hvetemelet,
la maskinen kna deigen minst 8 minutter.
Spe med hvetemel til deigen såvidt slipper bollen.
Hev tildekket ca 1 time
Kjevle et rektangel
Smør på litt smeltet/veldig mykt smør, strø med kanel og sukker.
Rull sammen. Skjær i ca 10 biter.
Sett på plate, etterhev ca 40-45 minutter, tildekket.
Sprut/pensle med vann og strø på litt perlesukker.
Stek på 220* ca 12 minutter.
Avkjøl på rist.
Fin å ta med på tur disse og….
Jeg liker min boller godt stekt…..med litt sprø kanter…
Skillingsboller er en av favorittene i livet…
Og disse høstbollene er gode….
#oppskrift #skillingsboller #hjemmebakt #sunnere #gulrot #havrekli #boller