Det går liksom ikke an å slutte når man først har begynt å bake tangzhong.
Jeg er helt besatt av det mye bakverket!
Og jeg kan spise brød, boller og rundstykker dagen derpå,
og det kjennes blodferskt ut!
Her hin dagen bakte jeg pizzasnurrer og rundstykker.
Og de ble altså så gode!
Rundstykker / Pizzasnurrer tangzhong
200 g vann
40 g hvetemel
Kokes opp under omrøring til en glatt grøt.
Avkjøles
200 g vann, kaldt
20 g gjær
1 ss honning
360 g hvetemel
70 g byggmel
30 g kruskakli
(Eller 100 g sammalt hvete grov/fin,
event helt lyse, 460 g hvetemel)
Ha alt i mikseren og elte deigen ca 20 minutter
1,5 ts salt
3 ss solsikkeolje (raps/mais)
Ha salt og olje i deigen og elte videre ca 15 minutter.
Siste minuttet øker du farten,
og ser deigen såvidt løsne fra kantene.
Sett til heving, tildekket ca 30-60 minutter
Kjevle ut og smør på creme fraiche og litt shiracha (chilisaus)
Dekk med skinke og ost, rull sammen og skjær i biter.
Eller bare trill rundstykker.
Etterhev ca 40 minutter på plate, tildekket.
Stek på 225* ca 12-15 minutter
Avkjøl på rist.
Perfekt som matpakke.
Gode og myke dagen etter!