Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Pikekyss! Med smak av mint! | MinMatgaleVerden

Pikekyss! Med smak av mint!

Pikekyss er små marengs.
Søte å ha i skåler på bordet.
Nydelig å pynte kaker med.
Og veldig gode å spise…

De er dessuten enkle å lage.

Denne oppskriften har jeg funnet i kokeboken til Lars Lian.
Enkel men perfekt!
Og enda mer smakfull med eteriske oljer, tilsatt oppskriften av meg.

Pikekyss.

90 g eggehvite (ca 3 eggehviter)
180 g sukker (gjerne finkornet tate lyle)

1 dråpe peppermynteolje eteriske olje doterra
1 dråpe sitron, eteriske olje doterra
1 dråpe appelsin eteriske olje doterra

Sett ovnen på 100*

Pisk eggehvitene i en bolle med ballongvisp til de blir mykt skum.
Ha i litt og litt sukker mens maskinen pisker,
pisk til glansfull stiv marengs. (Sukkeret skal ha smeltet)

Del marengsen i to.
Tilsett 1 dråpe peppermynte til den ene delen.
Tilsett 1 dråpe hver av sitron og appelsin til den andre.

Ha i en sprøytepose. Vil du ha farger så bruk en tynn pensel,
strkkepinn og lag striper med gelefarge inni sprøyteposen, helt ned mot tuten.
Jeg bruker en W18 liten stjernetyll.
Sprøyt ut små pikekyss på bakepapirkledd plate

(Begynn med sitron, skyll og tørk sprøyteposen mellom hver, hvis du ikke bruker engangs)

Sett marengsen i ovnen og skru ned temperatur til 75*
Tørk marengsen i ca to timer.
Slå gjerne av ovnen og la marengsen stå i med ovnsdøren på gløtt til ovnen er helt kald.

Oppbevares i kakeboks.
Holdbar veldig lenge.

3 hendelser på “Pikekyss! Med smak av mint!”

  1. Smaker nok godt og ser delikat ut 🙂 Leser så si alle innlegga dine…og elsker den humoristiske snerten fra både ferieturer og hverdager 🙂 Ønsker deg og dine ei fin ny uke <3 Klem fra Mjøndalen <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.