Byggrynsgrøt bakt i ovnen,
med varme smaker av kanel, kardemomme og ingefær.
Den minner nesten litt om Gulrotkake,
akkurat som www.bramat.no skrev på Instagram.
For oppskriften fant jeg hos Bramat.no,
som igjen hadde funnet den hos www.brodogkorn.no
Nå ser jeg jo at årets grøtdag er 23 Oktober,
så jeg er litt tidlig ute,
men det er jo fint hvis du har lyst å prøve å lage denne til årets grøtdag?
Bakt byggrynsgrøt med gulrot
2 dl byggryn, bløtlagt over natten.
1/2 ts bakepulver
1/4 ts ingefær
1/4 ts muskat
1/2 ts vaniljepulver/sukker
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
En klype salt
1 egg
2,5 dl melk
2 gulrot, revet
Litt rapsolje til å smøre formene med.
Bland sammen alle ingrediensene og rør så alle krydder blander seg.
Smør noen ildfaste former. Jeg brukte to små og en større.
Hell grøten i formen og sett den inn i varm ovn, 175*
Jeg stekte de minste formene 25-30 minutter og den største 40 minutter,
til de såvidt stivner.
Server med ønsket topping:
Topping!
Lønnesirup / Sukrin Gold
Nøtter/mandler/kokos
ja denne høres god ut ,selv hadde jeg bygg flak grøt til frokost men den smakte lite ,ikke utenkelig att jeg prøver din variant :=)
Byggflak tror jeg ikke jeg har prøvet. Sikkert sunt og godt, men ja, må være litt smak 🙂