Perfekt søndagsbakst!
Myke saftige ostehorn.
Laget på tangzhong,
Den japanske måten å bake vidunderlig myk, saftig og holdbar bakst på.
Her har jeg brukt metoden til noen nydelige ostehorn.
Og slapp av – det handler bare om å koke melk og mel før man baker,
er ikke mer innviklet enn som så, selv om det høres avansert ut.
Ostehorn – myke og saftige
Kok først opp, under omrøring:
200 g melk
40 g hvetemel
Avkjøl i bakebollen.
175 g melk, kald
20 g gjær
1 egg
ca 500 g hvetemel
1 ts salt
75 g smør, i terninger
Ost
Egg til pensling
Grillkrydder og sesamfrø (kan sløyfes)
Når den kokte deigen har avkjølt nesten helt,
ha i resten av ingrediensene utenom smør og salt.
La maskinen kna deigen godt, middels fart.
Du kan godt holde igjen litt av hvetemelet,
ha i etter hvert som du ser at det er nødvendig.
Deigen skal bli myk og bare akkurat slippe kantene i bakebollen helt på slutten av eltingen.
Etter ca 10 minutter ha i smøret i terninger + salt
Elte videre ca 7-10 min.
Skru farten opp de siste minuttene.
Deigen skal bare akkurat slippe kantene i bakebollen.
Ta gjerne glutentest. Strekk forsiktig i en liten del av deigen,
den skal være glansfull og seig.
Heve deigen til dobbelt, tildekket med plast og kjøkkenhåndkle.
Del deigen i to. Kjevle lengder og skjær trekanter.
Legg litt ost i hver lengde.
Rull sammen og sett på bakepapirkledd plate.
Etterheves tildekket, ca 30 minutter.
Pensle med pisket egg, legg på litt ost og strø på grillkrydder.
Har du sorte sesamfrø er de fine å bruke som pynt.
Grei måte å få brukt opp osterester på dette.
Stek på 225* ca 15 minutter. Følg med så de ikke blir brent/stek lenger om nødvendig. Avkjøl på rist.
Nytes gjerne litt lunken uten noe som helst på – Gubben spiste tre før han fikk tenkt seg om. Vi spiste dem også til scampi og sukkererter med yoghurt-dipp.
Perfekt!
Legg gjerne noen i frysen – server dem sammen med en litt kjedelig middag en dag i uken, så høyner du poengscoren den dagen 🙂
Smaker også like godt dagen etter, hornene holder seg myke og gode lenge.
Jeg oppbevarer mine i plastpose.
mmmm noe så fristande tidlig en søndagsmorgen :=) ha en fin fin søndag da
Ja saftig gjærbakst er fristende🤗 Takk, og riktig god søndag til deg og 😀
Dette hørtes veldig godt ut og må testes, takk for tips 😊
Så bra. Kan anbefales👌😋