Sjokoladekjeks med ekstra mye smak!
Mørke sjokoladekjeks med soyasmør
150g smør
2 ss soyasaus
1 dl brunt sukker/rårørsukker (kan og bruke vanlig hvitt)
1 dl lys sirup
3 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts natron
75-100 g melkesjokolade/lys kokesjokolade
Start med å brune smøret i en kasserolle. Varm opp og rør hele tiden, til det blir bunt og dufter karamell. Ta til siden og rør mens du har i soyasaus. (det bruser – pass på)
Sett til avkjøling – og så inn i kjøleskap til det er stivnet – men mykt
Rør smør, sirup og sukker lyst og luftig,
bland mel,kakao og natron og vend forsiktig i.
Grovhakk sjokoladen og ha i.
Form deigen til en tykk pølse (bruk gjerne matpapir)
og la den ligge kaldt minst 1 time.(Størrelse: ca 4 cm i d)
(Eller 30 minutter i fryseren om du har det travelt)
Skjær i litt tykke skiver og legg på bakepapir.
Stek 200* i 8-10 minutter.
Pass på, de blir plutselig brent i kantene!
Ovner steker forskjellig.
Avkjøl litt på papir før du tar de over på rist.
Oppbevar i kakeboks.
Men de varer nok ikke lenge….
Et glass kald melk og sjokoladekjeks…..uvurderlig!