Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Scones med jordbær og fløte… | MinMatgaleVerden

Scones med jordbær og fløte…

Fant noen lekre scones med ferske jordbær på gamlebloggen min.

Dette bør vel være søndagsfrokost…
Selv om jeg må innrømme at jeg nøt disse en helt vanlig onsdag….
Men har man fri så har man fri:)

Lune scones med smak av jordbær…..og fløte….

Fantastisk gode scones med sprø overflate!

Scones med jordbær og fløte

140 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
25 g sukker
42,5 g smør, kaldt
ca 65 g jordbær i biter (ferske, tørre)
1,25 dl fløte

220* ca 12-15 minutter, ca 8 stk

  
Smuldre kaldt smør i terninger i sammenblandet mel, bakepulver, sukker og salt.
Her bruker jeg faktisk hendene!
Skjær ferske jordbær i biter, la de suge litt av seg på et kjøkkenpapir.
  
Legg jordbær i og hell over fløte. Jobb deigen LETT sammen.
Ikke overarbeide den, men la alt bli blandet.
Kjevle/klapp ut  til en tykk leiv,
Stikk ut rundinger.

jordbær i søt symfoni…
Deigen blir litt klisset ved neste utkjevling,
men slapp av, det blir bra når de kommer i ovnen:)
  
Legg kjeksen på bakepapirkledd plate.
Nydelige biter av jordbær ligger og koser seg i deigen…
  
Stek scones på 220* i ca 12-15 minutter, til de er brune i kantene.
Avkjøl på rist, nytes lunkne.
Best samme dag de er laget, ellers kan de varmes opp igjen i ovnen,
Eller en svipp i brødristeren??
Dette fikk jeg aldri testet….det ble så fort tomt…

-Åh lykkelig er den som får disse til frokost….

For de var knallgod…..

#frokost #tips #oppskrift #jordbær #scones #kjeks #godt  #enkelt

2 hendelser på “Scones med jordbær og fløte…”

Legg igjen en kommentar til Randi Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.