Boller med smak av høst!

Nydelige boller med smak av høst….

Gulrot og eple integrert i deigen = Saftig og smakfullt.

Her har jeg valgt å smøre noen med melisglasur og dyppe dem i oransjefarget kokos,
kan gjerne nytes «naturell»,
eller deles og fylles med vaniljekrem…..

Høstboller.

2 dl melk , lunken
25 g gjær
40 g smør, smeltet
1 gulrot, finrevet
1 lite syrlig eple, gjerne hageeple, finrevet, med skall
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
ca 8,5 dl hvetemel

Spar litt av hvetemelet, ha resten av ingrediensene i bakebollen . Pass på at melken er lunken nok,
når du tilsetter eple og gulrot, kommer de fra kjøleskap kan blandingen blii litt kald. Lunk gjerne melken litt ekstra,
og sjekk temp før du har gjæren i.

La maskinen kna deigen 8-10 minutter, spe med hvetemelet mot slutten,
ha i mel så deigen såvidt slipper bollen.
La heve 1 time tildekket.
Trill en pølse, del i 9 biter, trill boller og legg på plate.
Dekk til og etterhev ca 40 minutter
Pensle med sammenpisket egg og stek på 225* ca 10-12 minutter til de har fått lit farge.
Avkjøl på rist.

Kan smøres med meliisglasur og dyppes i kokos.  Kokosen kan farges oransje  med gelefarge e.l.
Kan gjerne fryses, men da uten melisglasur og kokos.

Fine boller til stunder i sofakroken, med pledd, kakao og en god bok……ah….Høstboller…..

#høstboller #høst #boller #eple #gulrot #oppskrift

2 hendelser på “Boller med smak av høst!”

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.