Nydelige boller med smak av høst….
Gulrot og eple integrert i deigen = Saftig og smakfullt.
Her har jeg valgt å smøre noen med melisglasur og dyppe dem i oransjefarget kokos,
kan gjerne nytes «naturell»,
eller deles og fylles med vaniljekrem…..
Høstboller.
2 dl melk , lunken
25 g gjær
40 g smør, smeltet
1 gulrot, finrevet
1 lite syrlig eple, gjerne hageeple, finrevet, med skall
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
ca 8,5 dl hvetemel
Spar litt av hvetemelet, ha resten av ingrediensene i bakebollen . Pass på at melken er lunken nok,
når du tilsetter eple og gulrot, kommer de fra kjøleskap kan blandingen blii litt kald. Lunk gjerne melken litt ekstra,
og sjekk temp før du har gjæren i.
La maskinen kna deigen 8-10 minutter, spe med hvetemelet mot slutten,
ha i mel så deigen såvidt slipper bollen.
La heve 1 time tildekket.
Trill en pølse, del i 9 biter, trill boller og legg på plate.
Dekk til og etterhev ca 40 minutter
Pensle med sammenpisket egg og stek på 225* ca 10-12 minutter til de har fått lit farge.
Avkjøl på rist.
Kan smøres med meliisglasur og dyppes i kokos. Kokosen kan farges oransje med gelefarge e.l.
Kan gjerne fryses, men da uten melisglasur og kokos.
Fine boller til stunder i sofakroken, med pledd, kakao og en god bok……ah….Høstboller…..
#høstboller #høst #boller #eple #gulrot #oppskrift
De så veeeeldig gode ut :)) Så den fine reisegarderoben din også…. kult ! Klem og god tur ..<3 Annebe
Takk Annebe <3 klem