Blåbærpai med sprøtt lokk

Du vet den deilige «knasende» følelsen når du må kakke litt på paien for å få tatt den første skjeen.
Og den følelsen av sprøtt og litt seigt i munnen,
sammen med smaken av søtt og «blåbærig»

Sånn er denne paien.
Sååå utrolig god.
Enkel å lage, med frosne blåbær.

Inspirasjon fra
www.mykitchenstories.se

Oppskriften er på 500 g blåbær, vi har stort sett poser på 400g i frysedisken.
Jeg brukte 400 g og det går helt fint. Minske ørlite på sukkeret om du vil.

Blåbærpai

Fyll:

500 g blåbær – frosne
0,5 dl sukker
3-4 ts maizenna / potetmel

Topp:

175 g smør
2 dl sukker
3 dl havregryn
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
0,5 dl brunt sukker/lys sirup (lys sirup i oppskrift – jeg brukte brunt sukker)

Skru på stekeovnen – 175*
Bland sammen sukker og maizenna/potetmel. Legg blåbær i en ildfast form.
Rør inn sukkerblandingen så alle blåbærene blir hvite.
Smelt smøret til toppen. Bland sammen det tørre og rør så inn smør og sirup
(Bruker du brunt sukker kan du blande det med det hvite sukkeret. Jeg byttet altså ut sirupen med brunt sukker – begge deler går altså fint her)

Bre toppingen over blåbærblandingen.
Sett inn i 175* varm ovn og stek ca 20 minutter
Avkjøl til lunken og nyt med vaniljeis eller vaniljesaus.
Skal du spise den senere – som vi gjorde – varmer du den litt i ovnen for ekstra nytelse. Men kan så klart serveres kald og.
Vil du lage din egen vaniljesaus – som klart smaker bedre enn kjøpesaus?
Hjemmelaget vaniljesaus

Har du dårlig tid men vil likevel lage din egen saus,
så kan du prøve denne – rårørt vaniljesaus uten koking!


Vi satt ute midt i november og spiste lunken blåbærpai med vaniljesaus.
Og bobler – så klart.

2 hendelser på “Blåbærpai med sprøtt lokk”

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.