Sååååå godt!
De bananene passet utrolig godt til grøten.
Og så knasende mandler på toppen.
Du verden.
Her løfter vi havregrøten til ett nytt nivå.
Inspirasjonen fikk jeg i kokeboken til
Sofia Wood – Vinter hos Wood
Havregrøt med
karamellisert banan.
2 porsjoner
2 dl havregryn – lettkokte
5 dl melk (ekstra lett)
en klype salt
en klype kanel
en klype kardemomme
1 ts sukrin gold (kan sløyfes)
Bland alt og kok mens du rører i ca 5 minutter
Karamellisert banan.
1 stor banan
1 ss smør
2 ss lønnesirup
Smelt smøret i en liten stekepanne.
Skjær bananen på langs i tre lengder.
Stek bananen i smøret noen 2-3 minutter med snittsiden ned.
(På de to ytterste lengdene)
Rist litt på pannen så de ikke setter seg fast.
Ringle over lønnesirup og stek litt til,
før du forsiktig snur bananene og skrur av varmen.
La bananene ligge og trekke til seg smak i sirupen på stekepannen.
Karamelliserte mandler
100 g mandler
1 klype salt
1 ss sukker
2 ss lys sirup
Smelt sirup og sukker i en liten kjele.
La det koke noen minuter.
Rør ned mandlene og se til at alle blir dekket i sirup.
Hell ut på et bakepapir og spre dem utover.
Knip over flaksalt
Stek i ovnen på 175* ca 10-15 minutter
Avkjøl og hakk i biter.
Server havregrøten med banan og ringle over lønnesirupen fra stekepannen.
Dryss over hakkede mandler.
Og nyt!