Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Saftig hvetekake som er rask å lage! | MinMatgaleVerden

Saftig hvetekake som er rask å lage!

Rask hvetebakst kan vi like,
for hvetebakst er jo noe av det beste som fins!
IMG_8982Og denne tar slett ikke lang tid å lage.

Oppskriften fant jeg hos Wenches kjøkken,
vet du forresten at Tv2 Wenches kjøkken er drømmejobben min??
Tidlig opp, bake/lage mat, være på tv……Helt meg jo!
Synes egentlig hun bør gi seg nå så jeg kan overta, før tv2 mener jeg er for gammel!

Trøndersk hvetekake.

100 g smør
3 dl melk
50 g gjær
100 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt (tilført oppskriften av meg)
1/2 sitron, finrevet kun det gule av skallet
ca 7-8 dl hvetemel

Topping:
100 g brunt sukker
100 g smør, mykt
2 ts kanel
(Event 100 g hakkede nøtter, eller rabarbra i små biter)
Jeg brukte rabarbra i en del av kaken, ga et ekstra godt syrlig kick etter min smak.

Smelt smøret og lunk melken i det til alt er lunkent. Bland alle ingrediensene godt sammen til en klisset løs deig. Hell i en form med bakepapir i bunn. Gjerne en 26″ springform, eller en liten langpanne. Jeg brukte 24″ form, kaken blir da litt høy og kan få litt problemer med å bli riktig gjennomstekt i midten.

La deigen heve i formen ca 15 minutter. Rør imens sammen topping.
Bruk gjerne en engangshanske her, jeg har kjøpt en pakke på chlas ohlson, smart.
Smør toppingen utover og stikk nedi med fingrene så fyllet kommer godt ned i deigen.
Etterhev videre ca 20 minutter.
Stek på 200* ca 20-30 minutter.

Avkjøl i formen, deretter på rist.
Så er det bare å kose seg, og det har jeg gjort til gangs i dag…
IMG_8979

#hvetebakst #hjemmelaget #hvetekake #trønderskhvetekake #oppskrift  #kjapp #rask

2 hendelser på “Saftig hvetekake som er rask å lage!”

  1. Nam….denne så god ut 🙂 Og jeg er i grunnen enig, jeg tror du ville passet godt i God Morgen Norge på TV2 🙂 Jeg stemmer for det 😀 Da kan det hende jeg hadde kommet på å skru på TV om morgenen. Eller sånn i det hele tatt faktisk 😉

    1. Ja ikke sant! Burde være grunn nok det , at du og faktisk hadde slått på tv`en da 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.