I går hadde vi hjemmekveld med pizza.
Og etter å ha sett en av de mange små videosnutter av lekker mat på FB,
ble jeg inspirert,
og vi endte opp med to pizza-ringer.
Både spica kjøttboller og pepperonipølse, samt god tomatsaus og lagret ost gjør susen!
Lag din vanlige pizzadeig, gjerne med tipoOO mel som gir ekstra god deig.
Jeg lar deigen gå ca 15 minutter på rolig fart i maskinen så den blir god og spenstig.
Hever på vanlig vis, tildekket ca 30 minutter.
Kjevle en sirkel.
Tomatsausen laget jeg av 1 rødløk og 1/2 kinesisk hvitløk,
stekt blank i litt solsikkeolje. Noen anisfrø og en del oregano ble mortet og stekte med,
helte over 1 boks hakkede tomater, 2-4 ss hønsebuljong (kraft) la i 1 laubærblad, litt salt og pepper samt 1 ts honning/sukker og 1 ts eddik. Denne blandingen lot jeg putre på komfyren ca 1 time. Fjernet laubærbladet og moste med stavmikser. Smakte til.
400 g svinedeig ble tilført salt og knadd med en hånd. 1/2 moset kinesisk hvitløk, cajennepepper, pepper og litt spisskummen også knadd inn. Laget små kjøttboller med hendene og stekte i olje. Før de kom på pizzaen delte jeg dem i to for å få passelig tygg.
Da var vi tilbake til sirkelen. En stor sirkel. Legg den på et bakepapir.
Legg tomatsaus i en ring ytterst mot kanten, en bred ring. Strø revet ost over sausen.
Ta et pizzahjul og skjær midten av sirkelen som om du skulle kutte opp en pizza.
(Ikke der tomatsausen ligger)
Del i åtte biter med spissene i midten. Brett hver spiss bakover over tomatsausen og under ytterkanten. Gjør dette med hver spiss.
Legg en pepperonipølse på hver overbrettet del som bare er deig.
Legg kjøttboller på delene der tomatsausen kommer frem.
Strø over revet ost.
Stek som normal pizza, ca 225* 15 minutter ca
#pizza #pizzaring #pizzakrans #oppskrift #hjemmelaget #godt