Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Trøndersk tekake. | MinMatgaleVerden

Trøndersk tekake.

Legger ut denne igjen,
for den baker jeg støtt og stadig.
SÅ god, SÅ enkel!
Søt gjærbakst er bare best!
14192083_10153933232342939_2219770339638274231_n

I dag halverte jeg oppskriften og brukte en liten firkantet form.
Og mens kaken sto og avkjølte seg dro vi til byen en tur,
når vi kom hjem lå en mett og fet liten hund på sofaen,
tekaken var halvert i størrelse,
og den fete hunden hadde tatt godt for seg av den søte toppingen….
Se den uskyldige på min instagram-stories: minmatgaleverden

Har du lyst å prøve en annen variant av tekaken,
tangzhong metode med bringebær og lakris?

Oppskrift Trøndersk tekake tangzhong

Trøndersk tekake.

100 g smør
3 dl melk
50 g gjær
100 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt (tilført oppskriften av meg)
1/2 sitron, finrevet kun det gule av skallet
ca 7-8 dl hvetemel

Topping:
100 g brunt sukker
100 g smør, mykt
2 ts kanel
(Event 100 g hakkede nøtter, eller rabarbra i små biter)
Jeg brukte rabarbra i en del av kaken, ga et ekstra godt syrlig kick etter min smak.

Smelt smøret og lunk melken i det til alt er lunkent. Bland alle ingrediensene godt sammen til en klisset løs deig. Hell i en form med bakepapir i bunn. Gjerne en 26″ springform, eller en liten langpanne. Jeg brukte 24″ form, kaken blir da litt høy og kan få litt problemer med å bli riktig gjennomstekt i midten.

La deigen heve i formen ca 15 minutter. Rør imens sammen topping.
Bruk gjerne en engangshanske her, jeg har kjøpt en pakke på chlas ohlson, smart.
Smør toppingen utover og stikk nedi med fingrene så fyllet kommer godt ned i deigen.
Etterhev videre ca 20 minutter.
Stek på 200* ca 20-30 minutter.
(Ved halv porsjon og liten firkantet form stekte kaken 15-20 minutter)

Avkjøl i formen, deretter på rist.
Så er det bare å kose seg, og det har jeg gjort til gangs i dag…

#trønderskhvetekake #søtgjærbakst #tekake #oppskrift #kanel #bruntsukker #godt #enkel #kjapp

4 hendelser på “Trøndersk tekake.”

  1. Jeg bakte kaken idag, og den ble jo så god og superenkel å bake! Jeg brukte ei rund form på 26 cm, og den ble akkurat passe stekt på 30 min og 200 grader midt i ovnen. Jeg brukte margarin og vanlig sukker, men den blir sikkert enda bedre med smør og brunt sukker. Den skal jeg bake flere ganger! Tusen takk for oppskrift!?

    1. Å så kjekt å høre. Nå ble jeg glad 🙂 Baker den en del på jobben og jeg nå, veldig god både med bringebær, blåbær og banan i tillegg 🙂

    1. Heldigvis tåler hunden min en god del vanlig mat, (Dansk-Svensk gårdshund) så hun klarte seg svært bra 😀 Men jeg passer bedre på heretter 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.