Trøndersk Tekake – tangzhong – style!

Altså,
Trøndersk tekake på sitt aller saftigste!

Denne med smak av bringebær, brunt sukker, kanel og lakris!

Enkel å lage,
ikke la deg skremme av tangzhong.

Det handler bare om å ta litt av mel og melk
koke opp og til en tykk velling/grøt,
og blande dette med resterende ingredienser!

Dette gjør at melet opptar mer væske,
ergo blir bakverket saftigere, og mer holdbart.

Jeg spiser for eksempel kanelsnurrer på 3 dagen.
Fremdeles myke og gode! tangzhong-style!

Tekaken smaker vidunderlig ute i skogen,
sammen med gløgg-bobler

Test av gløggbobler i skogen!

Trøndersk Tekake – Tangzhong – style

Med smak av bringebær, kanel og lakris!

Kok opp:

20 g hvetemel
100 g melk

Rør hele tiden til den blir tykk og koker.
Ta av varmen, bruk slikkepott,
smør den ned i bakebollen.
(Sett event i kaldt vannbad så den avkjøles fortere)
Vent til denne er helt avkjølt.

Ha i bakebollen sammen med den kalde «grøten»:

90 g melk
15 g fersk gjær
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
230 g hvetemel
Ca 1/2 egg.
(Pisk sammen et egg, bruk halve, ha det andre til pensling)

La dette gå i kjøkkenmaskin på halv fart ca 10 minutter.
Ha så i:

1 klype salt
ca 37 g smør, mykt

Og la maskinen gå minst 10-15 minutter til.
Øk farten det siste minuttet så deigen samler seg.

Den er litt løs, men skal være god og seig.

Gjør klar en liten ildfast form og dekk med bakepapir.

Legg deigen i og bre den utover med slikkepott.
Den er litt klissete, bruk litt smør på slikkepotten hvis den henger fast.
Dekk til og la deigen heve ca 40-50 minutter.

Gjør klar:

20 g smeltet smør
20 g  brunt sukker
1/2 ts kanel
1 ts lakrispulver (kan slølyfes)
10-15 stk bringebær, gjerne frosne

Spre bringebærene utover kaken.
Rør sammen smør sukker og krydder.
Legg dette utover i klatter på kaken.
Bruk en engangshanske (eller ikke) og trykk smørblandingen og bringebærene ned i kaken så den blir fylt med fyll over det hele.
Som om du trykker fingrene i et foccaciabrød.

Legg på dekke igjen og etterheve videre.
Ca 20-30 minutter.
Pensle forsiktig med resten av egget.
(eller litt av det)

Sett kaken inn i forvarmet ovn 220*
Stek 10 minutter.
Skru ned til 200* og stek videre ca 10 minutter til.
Sjekk den siste tiden så den ikke blir brent!

Avkjøl på rist, uten form.

Lag litt melisglasur og dekorer.

#trøndersktekake #tekake #tangzhong #saftig #holdbar

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.