Pannacotta er en nydelig dessert, så god,
og ikke minst, så enkel å lage.
En dessert som kan passe til påske kanskje??
Med sin gule fruktsaus blir den ganske så påskelig….
Og den kan serveres i forskjellige glass eller tynne kopper…
Men det aller beste med denne er at den er enkel å lage,
og veldig god!
PannaCotta med mangosaus.
2 dl fløte
1/2 vaniljestang
75g sukker
3 plater gelatin
2 dl kulturmelk, hel
Legg gelatin i bløt, minst 5 minutter.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen, gni den sammen med litt av sukkeret.
Ha dette, resten av sukkeret, den tomme vaniljestangen og fløten i en liten panne.
Kok opp, rør så sukkeret smelter. Rør inn gelatinplatene.
Avkjøl til lunken og tilsett kulturmelken (er den for varm skiller surmelken seg)
Fjern vaniljestangen og hell over i passende serveringsglass.
Sett kjølig minst 4 timer.
Mangosaus.
1 dl vann
1/2 dl sukker
1 moden mango
1-2 ts sitron (eller mer)
Kok opp vann og sukker til sukker smelter. Avkjøl.
Skjær mango i biter, Mos i blender sammen med sukkkerlake.
Smak til med sitron.
Hell over PannaCotta ved servering.
Server gjerne med en sprø kjeks,
Hasselnøtt Hippen, eller vanlige Hippen
#pannacotta #mango #kulturmelk #påske #dessert #oppskrift