Til myke desserter og til is, bør man servere litt sprøtt tilbehør.
Her har jeg knust litt og lagt under isen, samt servert en kjeks ved siden.
Kjeksene kan lages i forskjellige former.
Og disse smaker nydelig godt av hasselnøtter….
Tåler du ikke nøtter, kan du lage dem bare på mel.
Hippen med hasselnøtter.
162 g fløte
75 g malte hasselnøtter
75 g hvetemel
150 g melis.
Mal hasselnøttene, bland alt sammen med kniver eller k-kroken.
Bruker du kniver kan du male nøttene først, tilsette resten og deigen er klar.
Bruk en palett, smør deigen tynt utover bakepapir
Bildet lånt fra oppskrift med bare hvetemel, hippen med hasselnøtter blir ikke lik dette.
For felre bilder av fremgangsmåte, se innlegg på orginale hippen HER
Stekes på 200* i ca 5 minutter.
De skal bli brun i kantene. Prøv å få deigen tynn og jevn. Legg bakepapiret over på en rist, form så ønsket form på kjeksene.
Snurr dem rundt et skaft e.l. La dem være flate…. eksprimenter.
Ikke ha for mange på platen om gangen, da stivner de før du får formet dem.
Kan og settes inn igjen et minutt for å mykes opp igjen..
Avkjøles på rist.
Hippen skal være tynne og bli helt sprø.
Og legges på rett før servering.
Til denne pannacotta med hasselnøttmelk passer den veldig godt!
Og de er gode å spise som de er og….uten is eller kjeks…
#oppskrift #kjeks #dessert #sprø
ser farlig godt ut dette da :=)
Ja sant! Og så på en mandag 😀