Jeg har fått sånn lyst til å bake makroner igjen!
Det blir sånn,
når man går på kakeboklanseringer med nydelig kakebord!
Og finner god inspirasjon fra min gamle blogg:
En liten lekker sak som smelter i munnen…
Helt enkelt bare godt!!
Og så gøy å lage når man får det til.
For makroner kan være litt «tricky» innimellom…men når man lykkes….ah…
Og tro nå ikke at alle makronene mine ble like fine,
noen fikk sprekker, og noen av de på bildet har ikke hevet seg helt riktig en gang….
Men de smakte godt, akkurat passe seig inni og sprø utenpå….
Og da er jeg fornøyd da!
Makroner:
55 g eggehvite, romtemperert
noen saltkorn
2 ss sukker
100 g melis
50 g mandlemel
Litt gult fargepulver/gelefarge (kan sløyfes)
Gjør klar to bakeplater med bakepapir,
tegn rundt en melkekork fra Q-melk/h-melk (ønsket str), det blir ca 1,5 brett makroner
Eller bruk makronmatte i silikon.
Pisk eggehvitene og salt til myke topper,
ha i sukker litt og litt, og pisk til glatt marengs.
Sikt mandelmel og melis to ganger. Fjern store biter/ha i mandlene som ikke går igjennom og, hvis du ikke er så nøye på det.
Bland i fargepulver
(bruker du gelefarge tilsetter du det i marengsen når den er nesten klar)
Vend dette inn i marengsen med store tak og en slikkepott.
Vend godt inn, men ikke mer enn 50 tak. Deigen skal være seig og sige ned i en spiss, ikke flytende, men seig…
Ha i sprutepose med rund tupp, (eller plastpose du klipper et lite hjørne av)
Sprut ut tupper på bakepapiret, litt mindre enn korkene.
Dunk bakebrettet hardt mot et egent underlag,
for å få makronene til å sige litt ut, og for å fjerne luftbobler.
Sett til tørk, 45-60 minutter
Stek på 160* ca 12-18 minutter,
sjekk ofte på slutten, når makronene akkurat løsner fra bakepapiret, er de klar.
Jeg stekte mine på varmluft, de som sto nederst ble først ferdig.
Bruker du makronmatte vil de ikke løsne fra matten før de er tatt ut.
Jeg bruker en matte, og resten på bakepapir, når de på bakepapir løsner tar jeg dem ut.
De på silikonmatten løsner jeg forsiktig etter noen minutter ved å bøye matten, og fjerne en og en..
Avkjøl på rist.
Sjokoladeganache.
0,25 dl fløte
50 g mørk kokesjokolade, f.eks dronning.
Varm opp fløten, ha i hakket sjokolade, vent litt, rør til en glatt ganache.
La den bli litt tykk før du smører den på. (pass på så den ikke stivner helt før påsmøring)
Sitruskrem:
90 g kremost naturell, romtemperert
50 g smør, mykt
75 g melis
2 ts finrevet fersk ingefær
1/2 ts finrevet sitronskall
1 ss sitronsaft
Fyllet kan bli litt mykt, synes du blandingen blir frisk nok uten sitronsaften så dropper du denne.
Rør kremost og smør mykt, rør inn ingefær og sitron, tilsett melis og rør til en klumpfri krem.
Fyll avkjølte makroner, en del med sjokoalde og en del med sitrus.
Foren dem og sett dem til avkjøling.
Oppbevares i kjøleskap. Holdbar og like gode i flere dager.
Så små og så gode…
Nydelige smaker…..
#makroner #oppskrift #hjemmelaget #sjokolade #sitrus #ingefær #sitron
Så jo at du hadde det fint i Oslo både med Frodith og bakeglade folk 🙂 Makronene dine ser perfekt gode ut..og veldig fine i fargen :)) To smaker i en har jeg aldri smak før..må jo være dobbelt så godt da.. 🙂 God helg <3 Annebe
Hehe, ja det blir dobbelt så godt det 🙂 Makroner er nydelig! Og det var Oslo og bakefesten og ja 🙂 God helg til deg og Annebe <3