Rabarbrakake er vårens første.
Og jeg elsker den syrlige friske smaken,
som vitner om vår, sol og varme.
Denne oppskriften har jeg laget selv.
Og med en syrligsøt ripssaus til,
får du virkelig eksplosjoner av smaker.
Fantastisk god kake med masse smaker…
Søt kake med syrlig rabarbra……søt topping og syrlig saus….
Her får alle smaksløkene virkelig kjørt seg.
Ja vi elsker våren!
Bonnie og jeg.
Rabarbrakake.
200 g smør
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 toppet ts bakepulver
1-2 ts vaniljeekstrakt
250 g rabarbra i biter
1 ss potetmel
3 ss sukker
Karamelltopping
20 g smør
35 g brunt sukker
1,5 ss lys sirup
1 dl fløte.
Smelt smør, sukker og sirup,
la koke litt til det har en fin farge.
Ha i kremfløte og la sausen småkoke mens kaken steker.
Ripssaus
2,5 dl frosne rips (ca 2 dl tint)
0,25-0,5 dl sukker (smak til)
Tin bærene, mos bærene med sukker med stavmikser e.l.
Sil sausen gjennom en finmasket sil.
Kaken:
Rør mykt smør og sukker hvitt,
ha i et og et egg + vaniljeekstrakt
Sikt i hvetemel iblandet bakepulver.
Ha kaken i en 22-24″ form (jeg brukte 24″)
Skjær rabarbra i biter, bland inn potetmel og sukker og strø alt over kakedeigen i formen.
Og stek den 45 minutter på 175*
Ta ut kaken og hell karamellen rundt om på hele kaken.
Stek videre 15 minutter.
Avkjøl på rist. La den stå i formen ca 10 minutter, løsne den så forsiktig og avkjøl videre.
Nyt den gjerne litt lunken, med den friske ripssausen til.
En eksplosjon av syrlig og søt smak!
Denne kaken er min egen oppskrift.
Korti tar du med på jobb? Eg e klar?
😀 😀 En vakker dag du 😀