Syrligsøt ripskake!
En helt annerledes ripskake,
Ripskake fra Slovakia.
En kake med gjærdeig i bunn,
syrlig rips i midten,
og søt marengs på toppen…..
En annerledes kake, hvor smakene møter hverandre i munnen,
hvor du blir sittende og smake…føle,
og kjenne at den ikke så veldig søte gjærdeigen får møte den søte marengs….og pirres av den syrlige rips….
Med lunken vaniljesaus til her tror jeg vi snakker altså.
Og i følge min mor og far,
som ble de «stolte» eiere av mesteparten av denne kaken,
så «trengte den litt vaniljesaus»
Ripskake fra Slovakia.
60 g smør
0,75 dl melk
25 g gjær
2 eggeplommer
1/2 ss sukker (ta gjerne 1 ss…)
140 g hvetemel
150 g rips
2 eggehviter
125 g sukker
Oppskriften er halvert, jeg brukte en form på 20×20 cm (bruk gjerne litt større)
Stekes på 180* i ca 30 minutter
Smelt smør og bland det i melk til en lunken blanding. ha i gjær og løs opp.
Legg i resten av ingrediensene og bland godt sammen.
Ha den klissete deigen i form med bakepapir, trykk den forsiktig utover ved hjelp
av slikkepott dyppet i hvetemel. Dekk til og sett til heving ca 40 minutter
Mens deigen hever rensker du rips og pisker marengs av eggehviter og sukker.
Ferdig hevet deig.
Dekk med rensket rips
Og til sist spruter du over marengsen, eller smører utover med slikkepott.
Stek på 180* ca 30 minutter
Avkjøl litt i formen, før du forsiktig får den over på rist og forsiktig fjerner bakapapiret.
Server kaken med vaniljesaus
Og kos deg med en helt annerledes kake!
#kake #rips #ripskake #oppskrift #ripsbær #syrlig #søt #god #brukerips