Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Surdeigsbrød | MinMatgaleVerden

Surdeigsbrød

Et godt surdeigsbrød er uimotståelig.

Jeg har for tiden surdeig i kjøleskapet,
og har med hell kommet frem til denne oppskriften,
som jeg har brukt flere ganger.

Her må du altså ha surdeig.

Oppskrift på surdeig.

Og litt god tid.

Surdeigsbrød.

200 g surdeig
400 g vann, kaldt (4 dl)
100 g sammalt hvete grov (kan byttes ut med annet mel/hvetemel)
400 g hvetemel
1 ts salt

Ha ferdig matet og boblende surdeig i bakebollen,
sammen med mel og vann. (vent med saltet)
Elte minst 10 minutter.
Ha i salt, elte videre ca 10 minutter til.
Sjekk om deigen er elastisk, dra forsiktig i den,
ryker den fort så elte litt til.
Hvis ikke sett til heving på kjøkkenbenk til dobbel størrelse.
Kommer an på varme og hvor «ivrig» surdeigen er hvor lang tid det tar.
Ha deigen i to former eller en stor.
(Jeg bruker en liten avlang form)

Etterhev tildekket til dobbel størrelse igjen.
Husk det kan ta litt tid,
for godt brød tar tid.

Varm opp ovnen til 250*
Sprut vann på brødet og sett det inn,
nederste rille,
sprut gjerne litt vann inn i ovnen og.
Stek ca 15 minutter, skru så varmen ned til 200* og stek videre ca 15 minutter til.
Brødet skal slippe formen lett.
Jeg bruker dog bakepapir i bunnen på formen!

Avkjøl på rist uten form.
Vent til brødet er avkjølt før du skjærer i det.
Kan fryses.

#surdeig #surdeigsbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.