Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Byggryn rives vekk fra butikkene! | MinMatgaleVerden

Byggryn rives vekk fra butikkene!

Det er januar.
Slankemåneden over alle slankemåneder!

I dagbladet står det at salg av fullkornsprodukter, fisk og grønnsaker skyter i været.

Hele byggryn, økte for eksempel med 92%,
i forhold til første uken i desember!

Er det så rart da?

Hvem pokker vil ha byggryn i starten på desember?

Men nå! NÅ vil vi ha!
Jeg brukte akkurat opp mine, og kjøpte ny i går.
Så jeg er en av dem som «river fullkorn ned fra hyllene»

Men at det er kaos og trengsel foran byggrynshyllen,
som det sto i dagbladet,
er vel å ta litt hardt i.

Det er januar.

Og er det ikke deilig at vi har det sånn.

At vi går inn i kose-sonen i desember,
luller oss inn i julens kalorier.

Også våkner vi litt opp i januar,
ser vårens lettkledde kropp i det fjerne,
og får lyst å spise sunnere og bedre.

Jeg elsker at vi har årstider.
For årstider gjør noe med oss,
og kroppen sier i fra hva den vil ha.

Ikke sånn å forstå at jeg ikke spiser snop og sjokolade.
Det gjorde jeg i går kveld det.

Men samtidig er middagene mine,
og lunsjen mye sunnere nå enn i desember.

Og byggryn er virkelig godt!

Jeg spiste det i wok her hin dagen,
perfekt tyggemotstand og god smak.

Og så så sunt!!

Oppskrift på byggrynswok

Byggryn er og super å ha i salat.
Kok i 30 minutter til grynene får passe tyggemotstand
(De behøver ikke å bløtlegges, det var i gamledager)
Avkjøl, vend inn litt god olje eller en vinegrette og bland i salat!
Sunt og godt.

Litt matinspo her i dag.

Jeg skal til byen og ha et møte,
for snart blir det olje-event! 🙂 Spennende!

5 hendelser på “Byggryn rives vekk fra butikkene!”

  1. jeg er enige med deg,det er godt vi har dei forskjellige årstidene og med det mat tradisjonane :=) desember er den måneden vi gjerne spiser mest fet mat,men nå er det godt med lette måltider frem til grillen skal frem :=)

  2. Tusen takk for tips! Skal prøve å koke de byggrynene. Når jeg bare laget de i kjøleskapgrøt, fikk jeg kjempevondt i magen. Du har helt rett forskjellige deler av året gjør noe med hele systemet. Januar gjør at man faktisk har lyst på sunnere mat 🙂 Ha en fortryllende dag Kjersti og stooor god klæm <3

  3. Jeg har vært så sunn her i januar at det er nesten flaut…Det vil si, nesten ikke snop, og ikke brød, og ikke melk eller kaker. Men det er mest pga magen er litt rar fremdeles. Til legen mandag. Så litt ufrivillig flink faktisk 😀 Byggryn er godt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.