En enkel, lett og velsmakende middag.
Med sunne byggryn!
Byggryn skal legges i vann over natten,
dette for å gjøre dem bedre fordøyelig for kroppen.
Kok dem, enten i vann med litt salt,
eller gjerne i en god buljong for ekstra smak.
Byggrynswok.
150 g byggryn
1 spiss paprika
1-2 rødløk
En liten bit kål (Eller bytt ut med sukkererter f.esk)
1 fedd hvitløk/1/2 kinesisk hvitløk
En bit fersk ingefær (Ca en tommelfingerbit )
Olje til å steke i
(Litt wok-krydder/kan sløyfes)
2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1-3 ss sweet chilisaus
Fersk koriander
Kok byggryn ca 30 minutter i saltet vann.
Til de er myke, men fremdeles har tyggemotstand.
Sil og damp godt av dem,
Stek dem i olje på høy varme i ca 2 minutter
til de er blanke.
Legg i en skål.
Skjær paprika, løk og kål i strimler
Stek raskt på høy varme i olje.
Hvitløk og ingefær rives på fint rivjern og stekes med.
Stek i ca 4 minutter til det er halvveis mørt.
Skru ned varmen og bland byggryn i.
Vend inn soya, oyster og chili.
Smak til. Juster smaken til om du har i wok-krydder eller ikke)
Server med et godt dryss koriander over.
(Eller uten til de som ikke spiser koriander)
Godt, enkelt og veldig sunt!
Kan gjerne serveres med brød.
Nå fikk jeg vann i munnen, så dette må prøves ?
Så bra. Og så er det SUNT og 🙂