Byggrynswok

En enkel, lett og velsmakende middag.
Med sunne byggryn!
Grynene behøver bare 30 minutters koketid,
og gir da perfekt tyggemotstand.
De behøver heller ikke, som jeg alltid trodde,
bløtlegges over natten.

Ha de rett i vann med litt salt og kok dem godt.
Ikke bruk for liten kasserolle, la grynene koke skikkelig.

Byggrynswok.

150 g byggryn
1 spiss paprika
1-2 rødløk
En liten bit kål (Eller bytt ut med sukkererter f.esk)
1 fedd hvitløk/1/2 kinesisk hvitløk
En bit fersk ingefær (Ca en tommelfingerbit )
Olje til å steke i
(Litt wok-krydder/kan sløyfes)

2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1-3 ss sweet chilisaus
Fersk koriander

Kok byggryn ca 30 minutter i saltet vann.
Til de er myke, men fremdeles har tyggemotstand.

Sil og damp godt av dem,
Stek dem i olje på høy varme i ca 2 minutter
til de er blanke.
Legg i en skål.

Skjær paprika, løk og kål i strimler
Stek raskt på høy varme i olje.
Hvitløk og ingefær rives på fint rivjern og stekes med.
Stek i ca 4 minutter til det er halvveis mørt.

Skru ned varmen og bland byggryn i.
Vend inn soya, oyster og chili.
Smak til. Juster smaken til om du har i wok-krydder eller ikke)

Server med et godt dryss koriander over.
(Eller uten til de som ikke spiser koriander)

Godt, enkelt og veldig sunt!

Kan gjerne serveres med brød.

 

Please follow and like us:

2 hendelser på “Byggrynswok”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.