Jeg tok min beste oppskrift på sjokoladekjeks.
Den som jeg alltid vender tilbake til.
Og tilsatte en dråpe peppermint-eterisk olje fra doTERRA
Resultatet ble fantastisk bra.
Du kan såvidt ane en duft av peppermynte,
kjeksen smaker sjokoladekjeks,
men gir en ettersmak av peppermynte sammen med søt sjokolade.
Helt nydelig!
Mørke sjokoladekjeks.
125g smør
1 dl brunt sukker
1 dl lys sirup
3 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts natron
75-100 g kokesjokolade (lys eller mørk), grovhakket
1 dråpe peppermintolje fra doTERRA
Rør smør, sirup og sukker lyst og luftig.
Bruk gjerne k-kroken/grinden på kjøkkenmaskin.
Skrap ned fra kantene et par ganger.
Bland mel, kakao og natron, bland inn. (med maskin)
Når deigen begynner å samle seg,
ha i sjokolade og 1 dråpe peppermynteolje.
Bland godt sammen på rolig fart/for hånd
Form deigen til en tykk pølse (bruk gjerne matpapir)
og la den ligge kaldt minst en time.(ca 4 cm i diameter)
(Eller 30 minutter i fryseren om du har det travelt)
Skjær i litt tykke skiver og legg på bakepapir.
Stek 200* i 10-12 minutter.
Pass på, de blir plutselig brent i kantene!
Ovner steker forskjellig.
Avkjøl litt på papir før du tar de over på rist.
Oppbevar i kakeboks.
#sjokoladekjeks #chocolatecookies #peppermint #doterra