Nydelig sjokoladekake som blir bedre for hver dag.
Med salt karamellkrem og en sjokoladekrem, samt bringebær som gir det lille ekstra syrlige i en søt og god sjokoladekake.
Kjersti`s sjokoladekake med bringebær
Kakebunn. 20″ form
113 g smør, mykt
140 g rørsukker
50 g brunt sukker (eller 190 g brunt sukker)
70 g sukker (vanlig!)
2 store egg
2,4 dl surmelk
1 ts vaniljeekstrakt (el vaniljesukker)
175 g hvetemel
55 g mørk kakao
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
2 ts espressopulver (finmalt pulver, ikke grovkornet)
Rør smør og sukker hvitt, ha i egg. Bland alt det tørre, ha i og spe med surmelk.
Kle en 20″ springform med bakepapir i bunnen, smør bakepapiret med litt smør.
Legg bakepapir rundt kantene, (smør litt smør på kanten, så henger det fast)
stekes 175* ca 1 time (mulig mer, sjekk med kakenål)
Avkjøl på rist. Del i tre deler.
Sjokoladekrem:
50 g smør, mykt
1 ss fløte
1/2 ts vaniljeekstrakt
1,9 dl melis
30 g lys kokesjokolade ((eller mørk)
Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk alt godt sammen.
Karamellkrem
115 g smør, mykt
2 dl dl melis
3 ss salt karamellsaus
2 ss fløte
1 ts vaniljeekstrakt
Pisk alt godt sammen.
Bringebær
Smør et lag med krem på første del (jeg bruker toppen som bunn, og bunnen som topp da den blir jevnest) og legg på bringebær. Jeg brukte frosne bringebær inni, og ferske på toppen) Legg på neste del og dekk også denne med krem, på med siste og smør sjokoladekremen på toppen (eller ha den i midten) Pynt med bringebær.