Er ikke det livets liv da,
å sette tennene i et nystekt osterundstykke!
Jeg elsker ost, og jeg elsker ost i brød.
På fredag bakte jeg osterundstykker som jeg tok med til en utelunsj med venninner.
Sitte der i vannkanten og spise nystekte osterundstykker.
For ikke snakke om den duften som spredte seg å bussen,
når jeg måtte ha lufting på sekken så dampen fra de lunkne rundstykkene kunne stige opp.
Her har du oppskriften,
som jeg laget selv.
Osterundstykker
5 dl lunkent vann
25 g gjær
1 ss honning /sukker
100 g finrevet ost med god smak – jeg brukte parmesan
ca 750 g hvetemel
2 ts salt
80 g godt smør
Ha vann, gjær, honning, ost og hvetemel i bakebollen,
ikke ha i absolutt alt hvetemelet, hold igjen 1 dl.
Elte sammen ca 8 minutt.
Ha så i salt og litt og litt smør.
Øk tempo på maskin så deigen samler seg,
er den veldig klisset tilsetter du litt mel og øker tempo igjen,
deigen er perfekt akkurat når den slipper kantene i bakebollen.
Sett til heving tildekket ca 1 time.
Trill små pølser og knyt dem til en knute.
Eller trill boller
Eller lag brød.
Jeg laget både knyter og et brød.
Sett til etterheving på plate, tildekket.
Spray med vann/pensle med egg
og strø litt revet ost på toppen også.
Du kan og drysse litt grillkrydder på – guttene her liker det godt.
Jeg liker de best uten. Pizzakrydder er og godt som topping.
Stek på 220* ca 15-20 minutter for knutene og 25-30 min for brød
Avkjøl på rist. Kan gjerne fryses.
#brød #osterundstykker #oppskrift #matoppskrift #goodtno
Mmm, de må garantert prøves, elsker osterundstykker 😉