Hva kan du bruke rabarbra til : Rabarbrasirup.

Rabarbra sirup…..spennende, ikke sant??
Grei å få til,
og gøy med noe som er litt spesielt!

Her er rabarbra sirupen brukt i et glass farris, som smakstilsetning
Den må selvsagt røres ut, og da blir det sånn:

Iskald farris med Rabarbra og rosevann sirup…….sommer……

Den kan og brukes på yoghurt,
Tykk tyrkisk yoghurt med Rabarbra og rosevannsirup…..

Havregryn og rosiner= komplett lite måltid.

Eller du kan bruke den i drinken,
her brukt i en stor melondrink, med vannmelon og jordbær,
perfekt som søtningsmiddel.

Oppskriften fant jeg hos 101.cookboks.com

Rabarbra og rosevann sirup.

250 g rabarbra
200 g sukker
230 ml vann
1-2 ts limejus
ca 1/2-1 ts rosevann( jeg kjøpte min i asiatisk butikk)

 
Bland sukker og rabarbra og la stå minst 45 minutter.
 
Ha i vann og kok opp i en kjele.
La koke ca 15-20 minutter til rabarbraen er myk.
Hell blandingen i et dørslag med sylteduk/sileduk i (eller bruk et tynt kjøkkenhåndkle)
 
Klem all saften godt ut.
Ha dette tilbake i kjelen, og ha i limejusen.
 
Kok opp og la den redusere, ca 15-20 minutter.
Bland i rosevann, forsiktig, smak til, det er ganske kraftig smak.
 
Hell over i passende beholdere.


Og nyt den som smak i kulsyreholdig vann…..

eller i yoghurten…..eller i drinken…..eller hvor det enn måtte passe med en søt, seig lykkelig rabarbra-sirup….

#rabarbra #sirup #oppskrift

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.