Rabarbra sirup…..spennende, ikke sant??
Grei å få til,
og gøy med noe som er litt spesielt!
Her er rabarbra sirupen brukt i et glass farris, som smakstilsetning
Den må selvsagt røres ut, og da blir det sånn:
Iskald farris med Rabarbra og rosevann sirup…….sommer……
Den kan og brukes på yoghurt,
Tykk tyrkisk yoghurt med Rabarbra og rosevannsirup…..
Havregryn og rosiner= komplett lite måltid.
Eller du kan bruke den i drinken,
her brukt i en stor melondrink, med vannmelon og jordbær,
perfekt som søtningsmiddel.
Oppskriften fant jeg hos 101.cookboks.com
Rabarbra og rosevann sirup.
250 g rabarbra
200 g sukker
230 ml vann
1-2 ts limejus
ca 1/2-1 ts rosevann( jeg kjøpte min i asiatisk butikk)
Bland sukker og rabarbra og la stå minst 45 minutter.
Ha i vann og kok opp i en kjele.
La koke ca 15-20 minutter til rabarbraen er myk.
Hell blandingen i et dørslag med sylteduk/sileduk i (eller bruk et tynt kjøkkenhåndkle)
Klem all saften godt ut.
Ha dette tilbake i kjelen, og ha i limejusen.
Kok opp og la den redusere, ca 15-20 minutter.
Bland i rosevann, forsiktig, smak til, det er ganske kraftig smak.
Hell over i passende beholdere.
Og nyt den som smak i kulsyreholdig vann…..
eller i yoghurten…..eller i drinken…..eller hvor det enn måtte passe med en søt, seig lykkelig rabarbra-sirup….
#rabarbra #sirup #oppskrift