Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Ny vri på Delfiakake. Med Hjemmelagde kjeks | MinMatgaleVerden

Ny vri på Delfiakake. Med Hjemmelagde kjeks

Jeg ble så lei av å hver sommer kaste 3/4 pakke Per-kjeks fra skapet,
etter å ha laget 1 delfiakake til jul.

Og jeg har googlet oppskrifter for å finne en kjekstype som kunne er erstatte Per-kjeks,
som jeg kunne lage selv, uten hell.

Helt til jeg laget tyske skiver i år,
og kom på idèen om å bruke DEM i kaken!

Det funker som en kule!

Tyske skiver kan fint brukes i Delfiakeke.

Som erstatning for Per, eller Mariekjeks.

Neste år vil jeg lage noen tynnere tyske skiver,
som jeg å min nevø hadde gjort,
for å få tre lag i kaken.

Selv om to tykke lag og ble godt!

Oppskrift på Tyske Skiver finner du her

Delfiakake.

200 g kokesjokolade
200 g delfiafett
2 store egg
2,5 dl sukker
Tyske skiver 8 stk tykke/12 stk tynne
1 pk geletopper

Smelt sjokolade og delfiafett.
Pisk egg og sukker til eggedosis,
eller i hvert fall så mye at sukkeret løses opp.
Gjør klar en brødform med bakepapir og gjerne litt plastfolie underst.
Bland sjokolade som har avkjølt litt, sammen med eggeblandingen.
Vend sammen med en slikkepott.
Hell litt av blandingen i formen, legg på et lag kjeks.
Hell på mer, og et lag med kjeks. Jeg tok noen geletopper inni kaken også,
du kan eventuelt ta alle på toppen. To lag med tykke kjeks, tre lag med tynne.

Pynt med geletopper, Legg forsiktig plastfolie over,
pakk gjerne hele formen inn i aluminiumsfolie og sett den i kjøleskap.
Oppbevares i kjøleskap.

#delfiakake #kjeks #hjemmelaget

2 hendelser på “Ny vri på Delfiakake. Med Hjemmelagde kjeks”

  1. ser god ut denne ,min står ennå urørt,men blir nok spist etterhvert ,heldigvis har jeg også en mann som spiser per kjeksene :=) ,men det var ingen dum idet å bruke selvlagde julekaker.

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.