Brød, minipizza og horn stekt i Airfryer.

Jeg stekte altså både brød, minipizza og horn i airfryer!
For ja! Det går an. (Oppskrift lengre ned)

1 deig! 3 måltider!
I en liten maskin som står på kjøkkenbenken!
Tenk å ha denne på hytta da!
Må jo være genialt!

#Reklame @cosorinorge

Her fikk jeg altså to lekre pizza til lunsj,
4 horn som kan brukes til matpakke.
Og 1 brød til f.eks kveldsmat!
Havrekli i deigen – vi var tross alt midt i uken!

Det hele startet med en skvett lettrømme som var gått ut på dato.
3 uker faktisk!
Og rømme er nydelig å ha i brød, den behøver ikke å ha gått ut på dato,
jeg bare sier det, sånn at du vet hva du kan gjøre neste gang du ser rømmen stå der og kikker skulende på deg med forbigått dato.
Ikke kast den! Bruk den!
Det som er genialt med litt rømme i deigen,
er at du får litt surdeigsbrød følelse av brødet.
Det smaker litt surdeigsbrød.
Og er det noe vi vil ha, så er det smaken av surdeigsbrød!

Se nå hvordan jeg gjorde dette.
For her får du oppskriften:

Brød, minipizza og horn stekt i airfryer

1 dl rømme (creme fraiche, ekstra lett rømme, yoghurt naturell/kulturmelk e.l.)
3 dl lunkent vann
1/2 pk fersk gjær (25g)
1 ts honning
100 g havrekli
ca 400 g hvetemel
1 ts salt

Elt sammen, hold igjen 50 g hvetemel og salt.
Elt ca 10 minutter, ha så i salt og hvetemel til du ser deigen såvidt slipper kantene i bollen. Skru opp tempoet disse siste minuttene og følg med så ser du når deigen slipper kantene i bakebollen. Da er deigen perfekt!

Dekk til og sett til heving. ca 1 time

Ta deigen ut på melet bakebord og del den i en del på ca 500g – brød
En del på ca 250 g – Horn
og en del på ca 170 g – 2 mini-pizza

Sett airfryer på oppvarming. (205* 5 min)

Form brødet til en diger bolle og legg det i den høye runde «kjelen» som er i til airfryer, eller en annen form som passer i airfryeren. Du behøver ikke steke i noe, du kan godt bare bruke bakepapir, men deigen må ha noe å heve i, så den holder seg rolig og ikke flyter utover hele benken mens den etterhever.

Sett brødet til heving, tildekket.

Ta den minste klumpen med deig og del i to.
Kjevle ut to små sirkler,
, legg på bakepapir og smør på ønsket fyll.

Jeg smurte hjemmelaget potetsalat (med masse parmesan) på den ene, toppet med tyntskåret rødløk, mozarella og mer parmesan.  (ruccola på toppen ved servering)
Den andre fikk et tynt lag creme fraiche, og så rester av bruschetta-blandingen jeg hadde i kjøleskap. (tomat, basilikum og mozarella) Toppet med parmesan. Basilikum på ved servering.
Sett pizzaen på bakepapir i bunnen av airfryer. (testet å steke i den runde formen man kan kjøpe til, men bedre med bakepapir rett ned i fryeren.

Pizzaene steke jeg på 180* – 9 minutter
Synes de ble litt myke i bunnen – tok av bakepapiret og stekte 4 min ekstra
Perekt!

Imens pizzaene stekte kjevlet jeg siste deigklump til en stor sirkel.
delte den i fire med et pizzahjul, smurte den med feks creme fraiche, og la på spekeskinke og jarlsberg.
(jeg hadde en rest av big-mac-dressingen som jeg brukte)
Jeg la hornene i den lille runde formen, de kan og bare ligge på bakepapir, bare pass på de ligger sånn at de får plass i fryeren alle 4 på en gang.
Etterhevet ca 30 min.

Imens stekte jeg brødet.
160* i 35 minutter.

Og så stekte jeg horn.
Som var toppet med ost og drysset med litt grillkrydder.
180* i 9 minutter (sjekk dem og ta event 2 min ekstra om du vil)

Det ble brød for en hver smak her.
Selvsagt kan du bruke dette til en ren brødoppskrift og.
Og så klart kan du steke på vanlig måte i ovn om du vil.

Vil du kjøpe airfryer?
Bruk koden :  Kjersti15
Så får du 15% rabatt på hele handlekurven og gratis frakt

hos www.cosori.no

#icookcosori #cosorimat #cosorinorge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.