Brød i silikonform
Uten oppvask og søl.
En enkel måte å lage brød på
med en hendig silikonform som kan brukes til hele prosessen.
Minimalt arbeid, minimal oppvask!
Det eltefrie morgenbrødet ble knasende sprøtt i skorpen,
saftig som bare det på innsiden…og nesten helt uten min medvirken!!
Absolutt en favoritt.
Oppskriften er hentet fra oppskriftsheftet som fulgte med formen.
Enkelt eltefritt brød.
400 g hvetemel
360 g vann, kaldt
(10 ml olivenolje) Jeg droppet oljen, bedre uten etter min smak.
4 g salt
5 g fersk gjær
(Deler av hvetemelet kan erstattes av grovere meltyper)
Heves over natt i kjøleskap. Eller på kjøkkenbenk til du ser den er på vei opp i formen.
Stekes i forvarmet ovn 250*, men skru ned til 220* når du setter den inn,
formen tåler bare 220* (En del av varmen forsvinner når man setter inn formen)
Stek i ca 25 minutter med form. Velt ut av formen, og stek 10 minutter uten form.
Til brødet har fått farge og er sprøtt i bunnen.
Det geniale:
Sett bakebollen på vekten, ha i en og en ingrediens,
null ut vekten mellom hver ingrediens.
Rør rakt sammen med slikkepotten.
Lukk formen sammen, dekk med plast og kjøkkenhåndkle,
sett i kjøleskap over natten.
I dag sto min på kjøkkenbenken i ca 5-6 timer,
til den holdt på å komme ut av formen
Ta ut formen dagen etter, varm ovnen til 250*
Sett formen inn i forvarmet ovn, senk varmen til 220* med en gang!!
Etter 25-30 minutter åpner du formen og tømmer brødet ut på platen.
Stek videre 10 minutter.
Avkjøl brødet på rist. Avkjøl godt før du skjærer i det!
Og nyt…..
Ferskt brød tidlig om morgenen.
#eltefritt #utensøl #oppskrift #lekuè #silikonform #brød
nesten for enkelt til å være sant dette da
Ja egentlig 🙂