Det er mandag,
og før noen fant opp
Kjøttfri mandag
var dette hjemme hos oss dagen for fisk.
Her får du en sommerlig GOD fiskemiddag,
som overhode ikke minner om barndommens traumatiske pale og lever!
I sommervarmen var denne fiskemiddagen perfekt!
Nye gode smaker, og til og med Gubben, som først trodde nektarinene var poteter,
syntes dette var knallgodt, og forsynte seg grovt!!
Nydelig middag for to.
Server gjerne med litt godt brød til.
Laks og nektariner
Laksfilet, 500g ( 4 stk,) fjern skinnet, skjær i passe biter
krydres med fiskekrydder og litt salt.
2 nektariner, skjær i båter
1 sjalottløk, skjær i tynne skiver
1 liten spiss paprika, skjær i biter
Noen never ruccola
Litt fersk koriander (kan sløyfes)
Olje til steking.
Stek laksen på sterk varme på begge sider, i olje, la den ettersteke litt på svak varme. Sett til side.
Bruk en grillpanne om du har, ha i litt olje og stek nektariner og paprika skåret i biter, stek dem i ca 8-10 minutter,
dryss over litt salt og pepper.
Legg vasket og tørket ruccolasalat utover et stort fat, dryss over rå sjalottløk i tynne skiver.
Legg på fiskebitene, nektarinene og paprikaen. Dryss over litt koriander.
Server med rømme og guacamole.
Guacamoledip
1 avokado
saften av 1/2 lime
1 fedd hvitløk
5-6 skiver syltet chili /1/2 fersk chili
litt salt
noen dråper akasiehonning
Fjern skall og stein, mos avokadokjøttet. bland med revet hvitløk, lime og krydder.
Bland, la stå litt i kjøleskap og få satt seg
Rømmedip.
1 dl rømme
1/2 fedd hvitløk, revet
ferske krydderurter oregano/basilikum/timian/persille/rosmarin o.l. Finhakket
Litt akasiehonning
litt salt
Bland, la stå litt i kjøleskap og få satt seg
Knallgod fiskemiddag med helt nye smaker.
Perfekt i sommervarmen.
#laks #sommer #nektariner #nytt #oppskrift #middagstips #fiskemiddag #god #middag #fisk
mmmmm dette ser deilig ut,har faktisk laks på menyen jeg også i dag,men jeg har ikke nektariner i hus ( ja ja ,blir god middag alikavel :=)
Laks er alltid godt 🙂 Så god middag 🙂