Laks med dip og stekte nektariner. Fisk i sommervarmen.

Det er mandag,
og før noen fant opp

Kjøttfri mandag

var dette hjemme hos oss dagen for fisk.

Her får du en sommerlig GOD fiskemiddag,
som overhode ikke minner om barndommens traumatiske pale og lever!

I sommervarmen var denne fiskemiddagen perfekt!

Nye gode smaker, og til og med Gubben, som først trodde nektarinene var poteter,
syntes dette var knallgodt, og forsynte seg grovt!!

Nydelig middag for to.
Server gjerne med litt godt brød til.

 Laks og nektariner

Laksfilet, 500g ( 4 stk,) fjern skinnet, skjær i passe biter
krydres med fiskekrydder og litt salt.

2 nektariner, skjær i båter
1 sjalottløk, skjær i tynne skiver
1 liten spiss paprika, skjær i biter
Noen never ruccola
Litt fersk koriander (kan sløyfes)
Olje til steking.

Stek laksen på sterk varme på begge sider, i olje, la den ettersteke litt på svak varme. Sett til side.
Bruk en grillpanne om du har, ha i litt olje og stek nektariner og  paprika skåret i biter, stek dem i ca 8-10 minutter,
dryss over litt salt og pepper.

Legg vasket og tørket ruccolasalat utover et stort fat, dryss over rå sjalottløk i tynne skiver.
Legg på fiskebitene, nektarinene og paprikaen. Dryss over litt koriander.
Server med rømme og guacamole.

Guacamoledip

1 avokado
saften av 1/2 lime
1 fedd hvitløk
5-6 skiver syltet chili /1/2 fersk chili
litt salt
noen dråper akasiehonning

Fjern skall og stein, mos avokadokjøttet. bland med revet hvitløk, lime og krydder.
Bland, la stå litt i kjøleskap og få satt seg

Rømmedip.

1 dl rømme
1/2 fedd hvitløk, revet
ferske krydderurter oregano/basilikum/timian/persille/rosmarin o.l. Finhakket
Litt akasiehonning
litt salt

Bland, la stå litt i kjøleskap og få satt seg

Knallgod fiskemiddag med helt nye smaker.
Perfekt i sommervarmen.

#laks #sommer #nektariner #nytt #oppskrift #middagstips #fiskemiddag #god #middag #fisk

2 hendelser på “Laks med dip og stekte nektariner. Fisk i sommervarmen.”

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.