En stekt ostekake med sommerens syrlige rips.
Pyntet med ripsranker og ripsblader…
(Og vil du lage den resten av året, så frys noen rips-ranker,
så du har til å pynte med, som jeg har gjort her. Legg dem på frossen like før servering,
så de ikke tiner for mye og avgir farge til kremen.)
Frisk og god ostekake, og den er enkel å få til.
Oppskriften fant jeg i det svenske Matmagasinet.
Jeg halverte den og brukte en alternativ kjeksbunn.
Amerikanske ostekake
til en 20″ springform.
150 g kjeks Jeg brukte biscotti og havrekjeks)
50 g sjokolade
50 g smør
(Her kan du og bruke sjokoladekjeks, og droppe sjokoladen.)
300 g kremost naturell
1 dl creme fraiche
2 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maizenna
1/2-1 dl ripsbær (1/2 dl orginalt, jeg brukte 1 dl)
Topping:
1 dl creme fraiche
1 ts melis/sukker
Ripsbær og ripsbærblader
Knus kjeksen, smelt smøret, bland. Trykk ut i en form med bakepapir. Stek på 175* ca 10 min.
Rør osten myk, rør inn creme fraiche og sukker, og eggeplommene, en om gangen.
Til slutt vender du forsiktig inn rips. Bre over kakebunnen, skru opp temperaturen til 200*, stek på midterste rille, ca 30 minutter.
Har du dobbel oppskrift, ca 40 minutter. Kaken skal være stivnet i kantene, og litt «vigglet» på midten.
Avkjøl minst 30 minutter. (Eller over natten på kjøl)
Rør sammen creme fraiche og melis, bre utover kaken. Pynt med bær og blader.
Server.
Sommer!
Får du vann i munnen…..?
#ostekake #stektostekake #amerikanskostekake #oppskrift #rips #sommer