Perfekte sprø kjeks,
som gir vage løfter om at jula er i anmarsj.
Men som kan spises hele året!
Med deilig smak av ingefær.
Sprø Ingefærkjeks.
Ca 175 stk. Obs! Jeg halverte oppskriften og det ble en kakeboks full!
1,5 dl kremfløte
225 g sukker
1,5 dl lys sirup
1,5 ss ingefær
1 ss natron
500 g hvetemel
Pisk fløten halvstiv.
Rør i sukker, sirup, ingefær og natron utrørt i litt vann (1 ss ca)
Rør massen et par minutter.
Tilsett mesteparten av melet, Kna deigen lett.
La den stå tildekket med folie til dagen etter, gjerne i kjøleskap eller kjeller.
Kna deigen på melet bakebord.
Kjevle til tynn leiv og stikk ut ønsket former.
Legg på bakepapirkledd plate.
Stekes: 200* vanlig / 175* varmluft.
4-5 minutter.
Her kommer det an på tykkelsen på kakene.
De må få litt farge, ellers blir de ikke sprø.
Men pass på, de steker fort.
Avkjøl på rist!
Oppbevares i kakeboks.
Min mor og far syntes disse kakene var sprø og god.
Det gjorde jeg og.
Det skumle er jo at det er vanskelig å stoppe bare….
Karden er lånt fra min mor,
som hun har fra min mormor og gårde hun kom fra, Høyen.
#ingefærkjeks
tusen takk ,nå er oppskriften møysommelig skrevet inn i kokeboken min :=)