Det er høst og i butikkene bugner det av lammekjøtt.
Men lam er ikke bare fårikål.
Lam er helt fantastisk å koke inn i en god indisk gryte.
Som Rogan Josh.
Tomat og yoghurt, samt masse krydder,
setter nydelig smak på denne retten.
Har du ikke alle krydderne?
Du kan fint droppe noen av dem,
smak til og finn din egen vri.
Lammekjøttet blir bare SÅ utrolig mørt og godt….
Rogan Josh
Indisk lam med yoghurt.
800 g Lammebog i skiver
Litt olje
2 gule løk
1 kinesisk hvitløk
2 ts revet ingefær, fersk
1/4 ts nellik
1/2 ts kardemomme
2 ts spiskummin
1 ts malt koriander
1 ts chiliflak
2 ts gurkemeie
1 ts salt
400 g passerte tomater/hakkede tomater på boks
(Eller 400 g hjemmelaget tomatsaus)
125 g yoghurt naturell
Stek løk myk i olje,
ha i krydder, hvitløk og ingefær,
tomater og yoghurt.
La koke 1 minutt.
Ha i Lammekjøtt, er bitene store skjær dem i to.
Små-kok/trekkes under lokk i 1,5-2 timer
Rør innimellom.
Ha i 1 ts Garam Masala.
Smak til med salt, pepper, sitron og litt søt chutney.
Serveres med frisk koriander på toppen,
ris og naan-brød, samt mango/plomme-chutney
Oppskrift: Enkle naan-brød stekt på stekepanne
#søndagsmiddag
Dette såg godt ut, så no står det på koking her. Blir spennande om det fell i smak hos dagens gjester 🙂 ungdommene :
Oj, så spennende! Ja da håper jeg virkelig det smaker 🙂 God middag 🙂
Ja, dette frister til gjentakelse, Kjersti. Det var en nydelig middag som alle likkte godt.
Blir nok reprise på denne så tusen takk for ideen 🙂
Å så gøy å høre. Og ikke minst at jeg kan inspirere. Liker så godt at du liker å prøve nye ting.