Mandagsbrød.
Så, om jeg bakte søndagsbrød i går,
de lyse myke tebirkes med smør.
Så kan jeg virkelig kalle dette mandagsbrød.
Skikkelig GODE mandagsbrød,
med masse smak av frø og kjerner.
Full av fiber og proteiner.
Perfekt å starte uken med.
I dag spiste jeg salat til middag, med et proteinrundstykke.
Sunt og veldig godt.
Enkle å lage, ingen heving, vanlige ingredienser.
Mangler du en sort, erstatt den ved å doble en av de lignende ingrediensene.
(F.eks, har du ikke kruskakli, erstatt med havregryn,
har du ikke linfrø, erstatt med solsikkefrø)
Proteinrundstykker
50 g sesamfrø
50 g solsikkkefrø
40 g linfrø
4 egg
150 g tykk yoghurt/Kesam
60 g kruskakli
50 g havregryn
1 ts salt
1,5 ss bakepulver
3 ss olivenolje
Rist frø og kjerner på en stekepanne til de får såvidt litt farge,
rist rundt på dem så de ikke brenner.
Dette steget kan du fint droppe. Blir veldig gode uten og.
Pisk sammen egg, pisk inn yorhurt,
ha i kruskakli og havregryn, sammen med salt og bakepulver.
Ha i frøene og til slutt oljen.
Form til rundstykker ved hjelp av en stor skje/øse/hendene
og sett på bakepapirkledd plate.
Jeg fikk 10 stk her. La den størrelsen du ønsker.
Kan også helles i brødform, steketiden blir da omlag 50-55 minutter
Stek på 180* ca 25-30 minutter.
Avkjøl på rist.
Kan gjerne fryses.