Hva skal du bruke ripsbærene til?
Etter at jeg sluttet å lage saft som aldri ble drukket,
(og som det var veldig mye sukker i)
har jeg slitt litt med å finne måter å få bruke de gode ripsbærene.
Jeg oppdaget Rips-isen,
som rett og slett er en vidunderlig oppfinnelse!
Har du ikke prøvd den så kan jeg virkelig anbefale det!
Og jeg lager så klart rips-gelè,
nydelig både på vafler, til søndagsmiddagen og på oste-tallerkenen.
Så snublet jeg over Rips-relish,
på coop-mega sine nettsider.
Og Rips-Relish var skikkelig godt!
Jeg spiste det til langstekte nakkekoteletter og fløtegratinerte poteter.
Og det ga meg den syrlig-søte opplevelsen som høyner måltidet.
Rips-Relish
2 rødløk
1/2 rød paprika (gjerne spisspaprika)
2 ss olivenolje
1 bit kanelstang (siden de kommer i alle størrelser)
1-2 ts tørket chiliflak / 1/2-1 fersk chili
1 dl eplecidereddik
1/ ts salt
150 g sukker
300 g rips
Stek rødløk og paprika, som er skjørt i tynne skiver,
i oljen til løken er blank og myk.
Ha i chili, kanelstang, eddik sukker og salt,
og la dette småkoke i 15 minutter.
Ha så i ripsbærene og vend forsiktig rundt,
ripsbærene skal være mest mulig hele.
La stå noen minutter, men ikke koke.
Ha over på sterile rene glass og oppbevar kjølig.
Server som tilbehør til kjøtt, spesielt godt til vilt.
Mon tro om det ikke er godt til ostebordet og….
høres godt ut dette :=) har mye rips hele 5 busker prøver å lage forskjelligt ,men blir mye saft ja ,her går saften unna og siden det går med mye bær til saft er det en grei sak å lage det da :=)
Absolutt greit å bruke til saft! 👏🤩
Du lager mye spennende 🙂
Ja dette var både spennende og godt 😋
Prøvde denne til kjøtt i fjor, meget godt tilbehør 👍