Eller Cinnamonswirl om du vil.
Kaken smaker kanelbolle, eller skillingsbolle da,
samtidig er den kjapp å lage,
og mer saftig enn vanlig kanelbollesockerkake som her.
Selv om den er lett og god den og altså.
Poenget er å få den deilige kanelbollesmaken inn i e enkel kake!
Dette er en liten oppskrift som jeg har halvert.
Doble den gjerne og bruk en god brødform.
Eller en mindre brødform/små former til denne mengde.
Planen min var å servere kaken opp ned,
som den lekre formen den var bakt i.
Men nå ville kakene mine danne en fin liten «vulkan» på toppen.
Så da ble de servert på denne måten.
Kanelbollekake.
125 g hvetemel
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1 lite egg
75 g sukker
0,4 dl nøytral olje (raps/solsikke)
0,4 dl rømme
0,8 dl melk
1 ts vaniljesukker
Kanelsukker-dryss
50 g sukker
1-2 ts kanel
Bland sammen mel, salt, vaniljesukker og natron i en bolle.
I en annen pisker du egg og sukker lett sammen,
tilsett så rømme, melk og olje, og bland dette med de tørre ingrediensene.
Pisk lett sammen til en glatt røre.
Hell halvparten av røren i en godt smurt form.
Bland sammen kanel og sukker og dryss halvparten av dette på kaken.
Her brukte jeg en tynn strikkepinne til å lage «swirls» i kaken.
Du kan og bare bruke en kniv for å få kanelfyllet litt fordelt,
eller bare la det være som et lag i kaken.
Hell på resten av røren og dryss siste kanelsukker-dryss på toppen.
Stek på 175* Og her kommer det an på formene.
Mine små kaker stekte 20 minutter
Den store stekte 30 minutter.
Lager du dobbel oppskrift i en stor brødform, regn med 50 min til 1 time.
Sjekk med kakenål/strikkepinne, den skal komme ren ut uten deigrester.
Du kan og kjenne med fingeren på toppen at kaken gir etter og holder formen.
Avkjøl på rist. Fjern formen etter noen minutter.
Dekorer med melisglasur eller et dryss med melis
Kaken kan fryses – helst da uten glasur.