Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Høst Pavlova | MinMatgaleVerden
Høstpavlova

Høst Pavlova

Denne høstpavlova smaker varmt av krydder og kanel,
med en frisk smak fra høstens beste epler.
Pavlova er en sikker vinner på kakebordet.
Og denne høstvarianten er en artig variant med gode varme smaker.

Oppskriften fant jeg hos
www.brinkenbakar.se

Jeg har gjort den litt annerledes, tilsatt krydder i marengsen,
og siden jeg ikke hadde yoghurt mixet jeg det til uten.
(Se lenger nede)

Her kan du altså lage den på to måter.

Høst Pavlova

Marengs

100 g brunt sukker
100 g sukker (vanlig hvitt)
120 g eggehviter (ca 4 stk)
1/2 ts pepperkakekrydder (Kan sløyfes, eller erstattes med kanel)

Pisk alt over vannbad til sukkeret smelter,
pisk så videre til marengsen blir kald, stiv og glansfull.

Smør den utover en bakepapirkledd plate.
Stek midt i ovnen på 100* i 1 time.
Slå av ovnen og la marengsen stå og tørke til ovnen er kald.

Marengsen ble seig og god på smak,
men litt vanskelig å spise/dele i biter.
Neste gang vil jeg nok lage en vanlig marengs
Pavlova – oppskrift
(Denne oppskriften må da dobles)

Kanel-epler

4 epler
1,5 dl vann
25 g smør
40 g sukker
1 ts kanel
1/2 ts vaniljesukker

Skjær eplene (med skall på) i biter,
ha i en liten kasserolle, kok opp og småkok til eplene blir møre.
Ta eplene ut og la sausen koke inn.
Legg eplene tilbake og avkjøl til romtemperatur.
Vend bitene inn i den sausen som er igjen.
Ikke avkjøl i kjøleskap, da mister eplene og sausen glansen.

Salt karamell-krem

4 dl kremfløte
2 dl tyrkisk yoghurt (den er tykkere i konsistensen)
100 g salt karamell

Pisk kremfløten, vend inn yoghurt og karamellsaus.
Karamellsausen må være temperert.

På min kake ser du jeg har gjort det annerledes.
Jeg manglet yoghurt, så jeg pisket krem, og ringlet salt karamellsaus over.
Men jeg tror det syrlige elementet av yoghurt hadde smakt godt.
Derfor skriver jeg oppskriften som den var fra Brinken Bakar.

Bre kremen over pavlovabunnen.
Legg forsiktig eplebitene på toppen.
Kaken bør gjøres ferdig helst like før servering,
men elementene kan hver for seg lages klar i god tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.