Salt karamellsaus

Salt karamellsaus
Perfekt å ha stående i kjøleskapet,
til is, eller til forskjellige kaker.

Til Smuldrepai med eple var den helt himmelsk!

For ikke snakke om hvor god den var til
Blondie med hvit sjokolade og rabarbra

 

Salt Karamellsaus.

200 g sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 dl fløte
2 ts maldonsalt

Kok opp sukker og vann, la koke til det blir hvitt og deretter til det får en fin gyldenbrun farge.
Ikke kok for lenge så det blir brent smak.
Ta gjerne pannen av platen og sett på en våt kjøkkenklut for å stoppe bruningen.
Ha i smøret, og litt og litt fløte. Forsiktig! Her bobler og spruter det litt!!
Rør sammen og sett på platen igjen.
La sausen koke 5-8 minutter. Ha i salt når sausen er ferdig kokt

Hell på ildfast glass/krukke.
Avkjøl

Tips! Kan også lages med rårørsukker, det vil da ikke kokes hvitt

#karamellsaus #salt #oppskrift

Please follow and like us:

2 hendelser på “Salt karamellsaus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.