Salt karamellsaus
Perfekt å ha stående i kjøleskapet,
til is, eller til forskjellige kaker.
Til Smuldrepai med eple var den helt himmelsk!
For ikke snakke om hvor god den var til
Blondie med hvit sjokolade og rabarbra
Salt Karamellsaus.
200 g sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 dl fløte
2 ts maldonsalt
Kok opp sukker og vann, la koke til det blir hvitt og deretter til det får en fin gyldenbrun farge.
Ikke kok for lenge så det blir brent smak.
Ta gjerne pannen av platen og sett på en våt kjøkkenklut for å stoppe bruningen.
Ha i smøret, og litt og litt fløte. Forsiktig! Her bobler og spruter det litt!!
Rør sammen og sett på platen igjen.
La sausen koke 5-8 minutter. Ha i salt når sausen er ferdig kokt
Hell på ildfast glass/krukke.
Avkjøl
Tips! Kan også lages med rårørsukker, det vil da ikke kokes hvitt
#karamellsaus #salt #oppskrift
herlig ,skulle bodd litt nærmere du hvet du :=)
Ja vi kunne kokkelert godt i hop vi ?