Jeg kommer liksom ikke over denne varianten,
smuldrepai er så enkelt å lage,
og så ufattelig godt at jeg har ikke ord.
Her en ny variant,
Smuldrepai med Eple
Og salt karamellsaus
Her har jeg brukt epler fra hagen, (naboens hage)
syrlige og gode med skall.
En ildfast form ca 11 cm i diameter
2-4 epler, kommer an på størrelsen, skåret i tynne skiver
1 ts potetmel
Smuldretopp.
40 g smør/margarin, mykt
40 g brunt sukker
40 g hvetemel
40 g havregryn
1 ts kanel
Kna alt godt sammen
(Du kan sløyfe hvetemelet og lage den glutenfri,
men smuldretoppen vil ikke henge sammen på samme måte)
Legg epler blandet med potetmel i den ildfaste formen.
Strø over crumble/smuldretopp
Stek på 200* ca 20 minutter
Salt Karamellsaus.
200 g sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 dl fløte
2 ts maldonsalt
Kok opp sukker og vann, la koke til det blir hvitt og deretter til det får en fin gyldenbrun farge.
Ikke kok for lenge så det blir brent smak.
Ta gjerne pannen av platen og sett på en våt kjøkkenklut for å stoppe bruningen.
Ha i smøret, og litt og litt fløte. Forsiktig! Her bobler og spruter det litt!!
Rør sammen og sett på platen igjen.
La sausen koke 5-8 minutter. Ha i salt når sausen er ferdig kokt
Hell på ildfast glass/krukke.
Avkjøl
Tips! Kan også lages med rårørsukker, det vil da ikke kokes hvitt
Server smuldrepai med salt karamellsaus og is.
SÅ godt!
#godt #eple #høst #smuldrepai #oppskrift #enkelt #kjapt #havregryn #saltkaramell