Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Smuldrepai med eple og salt karamell | MinMatgaleVerden

Smuldrepai med eple og salt karamell

Jeg kommer liksom ikke over denne varianten,
smuldrepai er så enkelt å lage,
og så ufattelig godt at jeg har ikke ord.

Her en ny variant,

Smuldrepai med Eple
Og salt karamellsaus

Her har jeg brukt epler fra hagen, (naboens hage)
syrlige og gode med skall.
En ildfast form ca 11 cm i diameter

2-4 epler, kommer an på størrelsen, skåret i tynne skiver
1 ts potetmel

Smuldretopp.

40 g smør/margarin, mykt
40 g brunt sukker
40 g hvetemel
40 g havregryn
1 ts kanel

Kna alt godt sammen

(Du kan sløyfe hvetemelet og lage den glutenfri,
men smuldretoppen vil ikke henge sammen på samme måte)

Legg epler blandet med potetmel i den ildfaste formen.
Strø over crumble/smuldretopp
Stek på 200* ca 20 minutter

Salt Karamellsaus.

200 g sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 dl fløte
2 ts maldonsalt

Kok opp sukker og vann, la koke til det blir hvitt og deretter til det får en fin gyldenbrun farge.
Ikke kok for lenge så det blir brent smak.
Ta gjerne pannen av platen og sett på en våt kjøkkenklut for å stoppe bruningen.
Ha i smøret, og litt og litt fløte. Forsiktig! Her bobler og spruter det litt!!
Rør sammen og sett på platen igjen.
La sausen koke 5-8 minutter. Ha i salt når sausen er ferdig kokt

Hell på ildfast glass/krukke.
Avkjøl

Tips! Kan også lages med rårørsukker, det vil da ikke kokes hvitt

Server smuldrepai med salt karamellsaus og is.

SÅ godt!

#godt #eple #høst #smuldrepai #oppskrift #enkelt #kjapt #havregryn #saltkaramell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.