Oppskrift på pepperkaker og pepperkakekrydder

Skal tro om det er denne oppskriften jeg bruker,
eller må jeg kanskje teste litt flere før det blir jul 🙂

Har du en egen oppskrift eller kjøper du deig?
Det er enkelt å lage sin egen,
og deigen kan oppbevares i kjøleskap helt til jul og vel så det!

Pepperkaker er et av julens MÅ HA.

Bare duften er nok til å kjenne julestemningen komme sigende…

Her får du en helt ny oppskrift jeg har laget selv.

Pepperkaker.

1,5 dl vann
100 g sukker
200 g brunt sukker
100 g mørk sirup
200 g smør
3 ss pepperkakekrydder
1 ss natron
700 g hvetemel

Ha vann, smør, sukker, brunt sukker og sirup i en kasserolle,
smelt over svak varme til sukkeret smelter.
Rør inn pepperkakekrydderet.
Pass på at du står med nesen over og snuser inn duften som brer seg nå!
Det gjør det å lage egen pepperkakedeig verdt det!

Rør inn hvetemel iblandet natron, gjerne i kasserollen.
Hell deigen, som er varm og myk over i en brødpose e.l. (Eller en skål om du foretrekker)
Sett kjølig over natten. (Dekk til med plastfolie om du bruker skål)

Kjevle tynt, stek 6-8 min på 200*
(Kakene må kjevles tynt og stekes godt)
Avkjøl på rist.
Oppbevares i kakeboks.

Pepperkakekrydder:

2 ss kanel
2 ss ingefær
1 ss nellik
1 ss kardemomme
1/4 ss stjerneanis

For hvem vil ikke sette tennene i en dalahest med deformert  rumpe??

Nyt adventstiden.

#pepperkaker #oppskrift

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.