Skal tro om det er denne oppskriften jeg bruker,
eller må jeg kanskje teste litt flere før det blir jul 🙂
Har du en egen oppskrift eller kjøper du deig?
Det er enkelt å lage sin egen,
og deigen kan oppbevares i kjøleskap helt til jul og vel så det!
Pepperkaker er et av julens MÅ HA.
Bare duften er nok til å kjenne julestemningen komme sigende…
Her får du en helt ny oppskrift jeg har laget selv.
Pepperkaker.
1,5 dl vann
100 g sukker
200 g brunt sukker
100 g mørk sirup
200 g smør
3 ss pepperkakekrydder
1 ss natron
700 g hvetemel
Ha vann, smør, sukker, brunt sukker og sirup i en kasserolle,
smelt over svak varme til sukkeret smelter.
Rør inn pepperkakekrydderet.
Pass på at du står med nesen over og snuser inn duften som brer seg nå!
Det gjør det å lage egen pepperkakedeig verdt det!
Rør inn hvetemel iblandet natron, gjerne i kasserollen.
Hell deigen, som er varm og myk over i en brødpose e.l. (Eller en skål om du foretrekker)
Sett kjølig over natten. (Dekk til med plastfolie om du bruker skål)
Kjevle tynt, stek 6-8 min på 200*
(Kakene må kjevles tynt og stekes godt)
Avkjøl på rist.
Oppbevares i kakeboks.
Pepperkakekrydder:
2 ss kanel
2 ss ingefær
1 ss nellik
1 ss kardemomme
1/4 ss stjerneanis
For hvem vil ikke sette tennene i en dalahest med deformert rumpe??
Nyt adventstiden.
#pepperkaker #oppskrift
Tilbakeping: Høst Pavlova | MinMatgaleVerden