Kanelbullesockerkaka.

Her får du altså kanelbolle, eller skillingsbolle inkorporert i en sukkerbrødskake.
Den lette følelsen av sukkerbrød, med smaken av skillingsbolle.
Behøver jeg si det var godt?

Siden det her ikke var noe fyll,
er den perfekt å servere til litt is.
Men veldig god som den var og, helt alene sammen med en god kopp kaffe.

Oppskriften fant jeg hos www.lindasbakskola.se
Etter jeg hadde sett Bianca Ingrosso bake denne flere ganger.
Inspirert av en ung influencer altså!

Kanelbullesocerkaka.

2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g smør
2 dl h-melk

0,75 g sukker
2 ts kanel

Smør og litt kokos til å strø formen med.

Skru ovnen på 180*
Smelt smør, sett til avkjøling.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland det tørre.
Bruk en slikkepott og vend det tørre inn i eggedosisen.
Vend inn melk og smeltet og avkjølt smør.
Smør en randform, ca 1,5l. Eller bruk en vanlig springform e.l.
Smør godt med smør og dryss med kokos og litt hvetemel. (eller bare mel)
Bland kanel og sukker.
Hell i 1/3 av røren, strø over litt av kanel og sukkerblandingen.
Hell i litt mer røre og gjenta. Hell resten av røren på toppen og strø over resten.

Jeg tilsatte også litt tranebær på en del av kaken for å teste.
Min mor synte det var godt, jeg syntes den var best uten.
Men her kan du altså eksperimentere litt.

Stek på 180*, nederste rille, ca 45 minutter.

Avkjøl kaken i formen.

Snu den så forsiktig på et fat, her må du kanskje dunke litt for å få den ut.
Om du ønsker kan du glasere den med melisglasur (melis + vann)
Eller bare drysse litt melis over.

Ønsker du å fryse litt av kaken, bør du gjøre det uten glasur.

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.