Baguetter er ikke noe en lager hver dag,
men siden jeg fikk bagettbrett til jul har jeg prøvd meg litt frem.
Og da jeg var innom en av Godt brød sine butikker og kikket i den nye kokeboken deres,
måtte jeg prøve meg på baguettoppskriften deres.
(Baguetter, bagetter, baguette, flere navn for samme brød)
Den lages ved å sette en hevedeig kvelden før du skal bake.
Denne står på kjøkkenbenken over natten,
klar til å bakes med om morgenen.
Hevedeigen gir en god smak og karakter til brødet!
Og klart vi vil ha brød med karakter!!
Jeg har justert litt på denne oppskriften,
da mel-mengden etter mitt skjønn var litt stor.
Oppskriften fant jeg altså i den nye bakeboken til Godt brød!
Baguetter.
135 g hvetemel
1,5 dl kaldt vann
1 g gjær, omlag som en ert. Fersk gjær.
Rør sammen, dekk til (med plast) og la stå over natten. (8-12 timer)
850-900 g hvetemel (mer om nødvendig)
2 ss solsikkeolje
15 g salt
20 g gjær, fersk
5 dl vann
Bland ingrediensene sammen, også hevedeigen, og la den knas i maskin 15 minutter, eller 25 minutter for hånd. (Jeg anbefaler maskin!)
Deigen skal såvidt slippe taket i bollen, juster her med mer mel om nødvendig.
Del deigen i fire emner og la dem hvile 10 minutter. (event. 3 emner for 3 store baguetter)
Bank dem ut til et rektangel, brett inn kantene og fold sammen til en pølse. Rull den forsiktig sammen og rull endene ut i spisser.
Legg på baguettbrett, eller sammen i en form med litt bakepapir mellom som støtte.
(Baguettbrett kjøpte jeg hos clas ohlson)
Etterhev tildekket i 1-2 timer.
Her kommer det an på varmen, sjekk dem innimellom, omtrent dobbel størrelse.
Fjern dekke, dryss gjerne på litt mel og lag noen gode snitt med en skikkelig skarp kniv
(jeg har en tapetkniv til dette formålet)
Stek på 220* ca 10-20 minutter. (Kommer an på størrelsen, jeg laget 3 store)
Sprut gjerne litt vann inn i ovnen når du setter dem inn for å gi dem litt damp. (spruteflaske er smart)
Avkjøl på rist.
Kan fryses. I dag tok jeg en opp fra frysen,
veldig kjekt en lørdagsmorgen.
PS. Baguetter kan også brukes til matpakke.
Godt!
ser jo aldeles nydelig ut,og dette er jo kosemat som passer når en vil ha noe ekstra godt ))
Helt sant, skikkelig kosemat ?