Helt fantastisk kake med brunt sukker, sjokolade og karamell!

Jeg aner ikke hva denne kaken kan kalles,
jeg fikk smake en variant av den på jobb,
og laget så min egen variant,
med karamellsaus….
IMG_8656Og den er altså så utrolig god!
Enkel å lage,
altfor enkel å spise,
egentlig altfor god…

Helt fantastisk kake med  brunt sukker,
sjokolade og karamell!

5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts salt
225 g smør, mykt
2 dl sukker
2,5 dl brunt sukker
1 ts vanilkeekstrakt
2 store egg
200 g sjokolade (melkesjokolade/dronningsjokolade)
(Ha gjerne i 2 dl hakket nøtter om ønskelig)

ca 20×30 form m bakepapir. Ovn på 190*

Bland det tørre sammen. Rør smør og sukker skummende, ha i vaniljeekstrakt og et og et egg. Ha så i melblandingen. Hakk sjokoladen og ha den i til sist.
Spre utover bakepapiret, deigen er litt fast.
Stek på 190* ca 20-25 minutter.
Avkjøl litt i formen.

Karamellsaus:
50 g sukker
1,25 dl fløte
1 ss smør
1/2 ts vanillapaste/vaniljeekstrakt/frø fra vaniljestang

Smelt sukker på mellomsterk varme til det blir brunt og alt er smeltet,
pass på så det ikke brenner! Ha i fløten litt og litt.
Her bruser og bobler det voldsomt, vær forsiktig.
Rør inn til all fløten er i, ha i smør og vanilje, la koke forsiktig ca 10-15 minutter.
Avkjøl litt og legg i striper over den lunkne kaken.
Avkjøl helt.
Skjær i små firkanter.
Utrolig godt!

#kake #sjokolade #karamell #bruntsukker #bars

6 hendelser på “Helt fantastisk kake med brunt sukker, sjokolade og karamell!”

  1. Hørtes og så utrolig god ut…:) Mange fine oppskrifter og innlegg på den nye bloggen din…er innom stort sett hver dag 🙂 Kos deg med kvelden :)))

    1. Joda, det skal gå greit, må kanskje koke den litt lengre, men skal gå helt fint 🙂

      1. Ja, det gikk veldig bra?….så får jeg se om det er nok til å dekke kaka….etter at jeg har smakt og smakt og smak…hehe. Veldig god. Takk for flott oppskrift ?

        1. Hehe, den kjenner jeg til, når en bare må smake og smake og smake…. Bare hyggelig 🙂 Og takk for tilbakemelding:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.