Sjokoladekake med smak av Troika.

Jeg har laget en oppskrift på sjokoladekake som minner litt om troika.
Med gelelokk og marsipan rundt kanten, samt en dyp, saftig sjokoladekake,
kan smaken minne….
Kaken har jeg laget i flere varianter,
og her får du den med to lag espressokrem og et lag bringebærkrem.

Og denne gangen har jeg testet med bringebærsmørkrem i midten….
Slett ikke dumt….om jeg må si det selv…

Kaken har rødt bringebærlokk og marsipan rundt kanten.

Og den er syndig god….

Troika-kake, Kjersti`s spesial.

Bunn:
2,5 dl hvetemel
1,5 dl brunt sukker
1 dl vanlig sukker
0,6 dl bakekakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts flytende lakris (helsekost)
90 g smør, mykt
1 dl kulturmelk
1,5 egg (eller to små)
1 dl espresso-kaffe (1 stor ts pulver til 1 dl kokende vann)

Lag kaffe og sett til avkjøling. Rør smør og sukker godt sammen, ha i lakris, så egg, rør godt.
Bland hvetemel med natron og bakepulver, rør i, vekselsvis med kulturmelken.
Til sist har du litt og litt kaffe i, og rører til massen er glatt. Ha i en 20″ form med bakepapir i bunn.
Stek på 175* ca 30-45 minutter. Sjekk med kakenål.  Avkjøl litt i formen før denne fjernes forsiktig.
Avkjøl helt på rist. kakebunnen kan gjerne lages dagen før resten av kaken.
Pakkes da godt i folie over natten.

Espressokrem:
115 g smør
3 dl melis, siktet
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts espressopulver
ca 2 ss fløte

Pisk sammen mykt smør og melis. Bland espressopluver i vaniljekestrakt,
la stå til det løser seg opp. Bland i smørkremen, ha i fløte til passe konsistens for å bre på kaken.

Bringebærkrem:
1,5 dl melis
60 g mykt smør
ca 0,25 dl purè av moste bringebær, presset gjennom et dørslag.

Bringebærlokk:
2 dl bringebærpurè, moste bringebær presset gjennom et dørslag.
3 pl gelatin
1-2 ss sukker (her må du smake til, syrlig men ikke surt)
saften av 1/2 liten sitron.

Bløt gelatin i minst 10 minutter, gjerne mer.
Varm opp sitron, rør gelatin ned i varm sitron, rør inn i bringebærpurè. (som er rørt inn med sukker)
Smak smak smak…..

ca 150 g marsipan

Del kaken i tre deler, espressokrem på første lag, bringebærkrem på miderste, espressokrem på toppen.
Legg bakepapir rundt kanten og sørg for at øverste lag krem henger seg fast i papiret rundt hele kanten.
La gelèen nesten stivne, før du forsiktig heller den på. Pass på så den ikke finner en vei å renne ut….
Kjevle ut marsipan, mål kanten og skjær til en fin remse. Kle kanten.

Og nyt nyt nyt… en holdbar og veldig god kake!

#kake #oppskrift #sjokolade #hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.