Kneippbrød.

Et supert hverdagsbrød!

Kneipp-brød……en helt ny opplevelse av kneipp-brød!!

For dette er ikke kneipp som jeg husker det, til 3,90 i butikken, seigt i kantene og full i gud vet hva….
Dette er et deilig hverdagsbrød…..Super til matpakken.

Og populært her hjemme i Bakkely.

Oppskriften er inspirert fra boken Brød, fra Åpent bakeri.

Sebastian-kneipp

Hevedeig.

1 dl vann
1,5dl hvetemel
3 g gjær (en klump som en ert)

Lages dagen før, står på kjøkkenbenken over natten, eller mens du er på jobb.
Rør alt sammen. Dekk med plast.

8 dl vann, ca 30*
1 kg hvetemel
150 g sammalt hvete grov
150 g rugmel
3 ss lys sirup
20 g havsalt/litt mindre om du bruker vanlig salt
15 g gjær
50 g smør i terninger

Ha 7 dl av vannet, meltypene, sirup, salt og gjær i bakebollen.

Elt sammen ca 3 ,min. Tilsett hevedeigen. Elt videre og tilsett nå litt og litt resten av vannet ca 5 min elting.
Øk farten og stans når deigen er smidig og glatt.
Ha i litt og litt smør og la det eltes godt inn i deigen.

La den hvile 1,5 time. Tildekket med plast.

Legg på bakebordet og del i emner, gjerne 3, jeg laget 1 stort brød uten form og et brød i form.

La deigemnene hvile 20-30 minutter på kjøkkenbenken.

Form brødene som du vil ha dem, legg på plate med bakepapir eller i smurt form.
Etterhev til dobbel størrelse.

Disse brødene skal ikke snittes, og heves helt til de nesten «sprekker» Pensle/sprut dem med lunkent vann.
Så skal de stekes på 220* i ca 30-45 minutter.
Pass på mot slutten av steketiden, dekk med bakepapir, og senk gjerne temperaturen litt om de blir for godt stekt.

Jeg gikk på tur med Bonnie, og Gubben passet brødene….de ble litt godt stekt på toppen de da….

Men bevares…de var like gode !!

Og disse brødene varte  flere dager, like saftige og gode.

#brød #hjemmebakt #oppskrift #kneipp

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.